Paikalliset

Perinteinen tamperelainen kahvilayritys pääsee pyörittämään Ratikkakahvilaa

Transtech

Tampereen Keskustorille tulevaa Ratikkakahvilaa pyörittämään on valittu Brander Oy.

Tampere Tunnetuksi ry:n avoimeen yrittäjähakuun tuli kahdeksan tarjousta, joista neljä yritystä haastateltiin. Mielenkiintoisten esitysten joukosta yhdistyksen hallitus valitsi Ratikkakahvilan pitäjäksi Branderin, jolla on lähes 100 vuoden ajalta kokemusta kahviloiden pidosta Tampereen keskustassa.

Ratikkakahvila koostuu 150 neliön puupinnoitetusta terassista, vanhasta HKL:n liikenteestä poistetusta raitiovaunusta, jonne on tehty 30 asiakaspaikkaa sekä myyntikontista, jossa sijaitsee myös WC.

Vanhasta raitiovaunusta saa myös Tampereen uuden raitiotien infomateriaalia. Ratikkakahvila-hankkeen tavoitteena on elävöittää kaupunkikulttuuria ja kaupunkitilaa läntisessä keskustassa, parantaa Keskustorin keskiosan viihtyisyyttä, turvallisuutta ja palveluita sekä olla helposti lähestyttävä ja kiinnostava Tampereen Ratikan infopiste.

Ratikkakahvilan ympäristöön tuodaan maakuntamuseon laatimaa digitaalista sisältöä viereiseen puistoon sijoitettavaan näyttelytoteemiin.

Tampere Tunnetuksi ry on vuonna 1965 perustettu Tampereen keskustan kehittämisyhdistys, joka mm. järjestää tapahtumia, hallinnoi alueita ja markkinoi keskustaa Tampere Tunnetuksi Passin avulla. Jäseninä ovat kivijalkaliikkeet, taloyhtiöt, tavaratalot ja kulttuuritoimijoita.

Branderin leipomo on vuonna 1920 perustettu perheyritys. Ensimmäinen konditoria-kahvila perustettiin Hämeenpuiston ja Kauppakadun kulmaan, joka edelleenkin tunnetaan "Brantsun-kulmana". Nykyisin yrityksellä on viisi erityyppistä konditoria-kahvilaa Tampereen keskustassa ja Pirkkalassa. Leipomo on erikoistunut gluteenittomaan leivontaan.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ratikkasiltaa ja -pysäkkiä pääsee maalaamaan... luvan kanssa – Haku käynnistyy21.5.2019 15.59
Keskustoria valmistellaan jo ratikkakahvilaa varten – Yrittäjän valinta on parhaillaan meneillään16.5.2019 12.19
Tampereen Ratikan maketti tulee esiteltäväksi yleisölle – Avauspäivä keskiviikko7.5.2019 09.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat