Paikalliset

Kaupunkilaisten suunnitelmia Kauppi-Niihamasta esitellään seminaarissa

Suunnitteluryhmien yhteinen tahto on alueen metsän säästäminen ja luonnonmukaistaminen. Kuvituskuva. Kuva ei ole Kauppi-Niihamasta.

Johanna Erjonsalo

Kaupunkilaisten suunnitelmia Kauppi-Niihaman kehittämiseksi esitellään seminaarissa tiistaina 28.5. Frenckellin auditoriossa.

Vertaissuunnittelussa kaupunkilaiset ovat päässeet itse suunnittelemaan Kauppi-Niihaman aluetta. Yhteisenä lähtökohtana ryhmillä oli kehittää Kauppi-Niihamaa luonnonmukaisena alueena, jossa on tilaa monenlaisille toiminnoille. Ratkaisuissa selvitettiin myös alueen pysäkintiongelmia.

Suunnitteluryhmien yhteinen tahto oli alueen metsän säästäminen. Ryhmät kehittäisivät Kauppi-Niihaman metsiä luonnonmukaisemmiksi vähentämällä metsien käsittelyä. Ryhmät ehdottivat myös luontoarvojen aktiivista kohentamista muun muassa ennallistamalla sekä ympäristötaiteen avulla. Kiinnostavina yksityiskohtina suunnitteluryhmät ehdottivat Kaupin vanhaan tai uuteen vesitorniin maisemakahvilaa sekä Näsijärven rantaan esteetöntä rantalaavua. Ryhmät ehdottivat alueelle myös kolmea rengasreittiä, jotka jäsentäisivät koko aluetta.

Suunnitteluryhmät korostavat, että Kauppi-Niihama on erityinen helmi Tampereella, ja alueella olisi potentiaalia nousta valtakunnallisesti tunnetuksi viheralueeksi esimerkiksi Turun Ruissalon ja Hämeenlinnan Aulangon rinnalle.

Kauppi-Niihaman vertaissuunnittelu alkoi loppukesällä 2018, ja siihen osallistui 12 ryhmää. Vertaissuunnitelmien laadintaan osallistui alusta asti yli 50 henkilöä. Työ jatkuu vielä vertaissuunnitelmissa esitettyjen ehdotusten yhdistämisellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat