Paikalliset

Ratikkasiltaa ja -pysäkkiä pääsee maalaamaan... luvan kanssa – Haku käynnistyy

Ratikkatyömaallekin on tullut jo aiemmin taidetta. Ripustamassa Tampereen kaupungin Jyrki Lehtimäki sekä yksi taiteilijoista, Tommi Musturi.

Tampereen raitiotie etsii uusia taiteilijoita toteuttamaan infrarakenteisiin yhdistyviä teoksia.

Nyt avautuva haku koskee Kekkosentien sillan ja sen viereisen tukimuurin sekä Turtolan pysäkin viereisten tukimuurien taidetta.

Portfoliohaku on avoinna 22.5.–13.6.

Tampereen raitiotien maisemarakenteissa taidetta integroidaan valituissa kohteissa osaksi infrarakenteita. Kohteiksi on valittu Kalevassa sijaitseva Kekkosentien silta, joka on rakennettu raitiotietä varten ja ylittää vilkasliikenteisen Kekkosentien Huoltoasema ABC:n kohdalla sekä Hervannan valtaväylällä sijaitseva Turtolan pysäkki, jossa pysäkin yhteydessä sijaitsevat korkeat ja pitkät tukimuurit ovat jätetty taiteen alustaksi.

Kohteiden taiteilijavalinnat toteutetaan portfoliohakuperusteisesti. Määräaikana saapuneiden portfolioiden pohjalta valitaan molempiin kohteisin taiteilija tai taiteilijaryhmä, joilta tilataan luonnos. Luonnosten tulee olla valmiina vuoden 2019 loppuun mennessä ja teosten viimeistään keväällä 2021. Haun lomakkeet sekä tarkempi info kohteista ja käytännöistä löytyy Tampereen Ratikan taiteen nettisivuilta www.tampereenratikka.fi/ratikantaide/

Seuraavat Tampereen Ratikan taiteen taiteilijahaut avautuvat syksyllä 2019. Myös näiden kohteiden taiteilijavalinnat tullaan tekemään avoimien portfoliohakujen perusteella.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Oletko aina halunnut ratikkakuskiksi? Ilman pohjakoulutustakin saattaa päästä! – Nämä ominaisuudet kuitenkin Tampereella vaaditaan25.4.2019 20.30
Nyt haetaan yrittäjää Ratikkakahvilaan – Tavoitteena elävöittää kaupunkikulttuuria23.4.2019 18.00
Ratikkamaketti tulee taas! – Näyttely avoinna kaupunkilaisille kahtena päivänä viikossa15.4.2019 11.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat