Paikalliset

Tampereen ja Oulun välille halutaan kolmen tunnin junayhteys, mutta... – IS: Selvityksen mukaan ei ole tällä hetkellä mahdollista

Tampereen ja Oulun välille kaivataan kolmen tunnin yhteyttä. Se ei kuitenkaan nykytilanteessa ole mahdollista, kertoo tuore perjantaina julkaistu selvitys.

Jussi Vehkasalo/Arkisto

Suomen pääradalla Tampereen ja Oulunkin välillä tarvitaan nopeita kehittämistoimia. Kaksoisraideosuudet tulisi vaiheistaa ja toteuttaa mahdollisimman pian.

Ja sitten on halu toteuttaa kolmen tunnin matka-aika kaupunkien välillä mahdollisimman pian. Se ei kuitenkaan ole nykykäytännöillä realistista.

Nämä asiat on todettu selvityksessä, joka asiaan liittyen julkaistiin perjantaina. Selvityksestä kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

Selvitys kertoo, että tampereen ja Oulun välinen rataosuus on henkilö- ja tavaraliikenteen osalta Suomen vilkkaimmin liikennöity suurelta osin yksiraiteinen osuus. Juuri valmistuneen selvityksen mukaan kolmen tunnin matka-aikaa ei voida saavuttaa ilman tuntuvia parannuksia ja kaluston uusimista.

– Koko välin kaksoisraiteen vaiheittain rakentamisen vaiheistusta ei ole tehty ja se olisi tärkeää tehdä pian. Todennäköisesti pitkä rataosa tulee toteutumaan useissa eri kokonaisuuksissa ja hankkeissa.

– Ensimmäisenä tulisi tehdä koko välin välityskykytarkastelu, jossa priorisoidaan kaksoisraide- ja lisäliikennepaikkatarpeet sekä linjataan nopeudennostotavoitteet, selvityksessä sanotaan.

 

Ilta-Sanomien jutun voit lukea kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Päärata pääsemässä isoille EU-rahoille21.4.2018 10.00
Asiantuntijalta yllättävä näkemys: Tunnin juna Tampereelle onnistuu ilman lisäraiteita ja säästää jopa miljardeja – "Raiteilla on vapaata kapasiteettia 87 prosenttia"15.3.2019 06.45
Selvitys: Tunnin junat Tampereelle ja Turkuun tarvitaan, mutta rahoituksessa tekee tiukkaa – Berner: "Pitää etsiä uusia rahoitusmuotoja"11.9.2018 10.59

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat