Paikalliset

SK: Tampere kielsi kaupungin kouluissa ramadanin viettämisen – "Kouluruoka kuuluu suomalaiseen kouluun"

Kuvituskuva.

Arkisto/Armi Suojanen

Tampereen kaupunki linjasi toukokuun alussa, ettei kaupungin kouluissa vietetä ramadania. Tänä vuonna ramadan-paastoa vietetään 5. toukokuuta – 4. kesäkuuta.

Suomen Kuvalehti on tehnyt aiheesta artikkelin, jossa käsitellään kaupungin päätöksen syitä.

– Taustalla on sekä muslimilasten oma jaksaminen että koko kouluyhteisön hyvinvointi. Kouluruoka kuuluu suomalaiseen kouluun, sanoo Tampereen kaupungin perusopetusyksikön kieli- ja kulttuuriryhmäopetuksen suunnittelija Katja Simonen Kuvalehdelle.

Hänen mukaansa perusopetusikäisten ei pitäisi viettää paastoa lainkaan, koska paastoaminen koskee muslimiyhteisön sisälläkin vain terveitä aikuisia.

– Muslimilapset viettävät paastoa vasta sen jälkeen, kun he ovat ohittaneet murrosiän. Myöskään sairaat ja vanhukset eivät paastoa. Näin ollen voi kysyä, miksi koulujenkaan pitäisi tukea alakoululaisten paastoamista, sanoo Simonen SK:lle.

Kaikki perheet eivät noudata kaupungin linjausta. Mikäli paastoaminen heijastuu häiriökäyttäytymisenä, huoltajia on kehotettu koulun toimesta lopettamaan lapsen paastoaminen heti.

– Paaston lopettamiseen on perusteet, mikäli lasten syömättömyys on vaaraksi lapselle itselleen tai aiheuttaa yleisiä järjestyshäiriöitä koulussa. Meillä on onneksi suorat välit ja toimiva kommunikaatio lasten huoltajien kanssa, sanoo Pohjois-Hervannan koulun rehtori Ilpo Nybacka SK:lle.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat