Paikalliset

Pitkäniemen sairaalasta on julkaistu verkkonäyttely

Kuvakaappaus verkkonäyttelystä

Pitkäniemen sairaalasta kertova verkkonäyttely on julkaistu osoitteessa aikanaan.fi/pitkaniemi. Verkkonäyttely esittelee Suomen neljänneksi vanhimman psykiatrisen sairaalan vaiheita 120 vuoden ajalta ja psykiatrisen hoidon kehittymistä 1900-luvulla. Pitkäniemen kulttuurihistoriallisesti merkittävien sairaalarakennusten historiaa kuvataan verkkonäyttelyssä omassa osiossaan.

Pitkäniemen sairaala on kokenut historiansa aikana monia muutoksia. Lainsäädäntö ja hoitomenetelmät ovat päivittyneet sekä erilaiset hallinnolliset ja organisatoriset muutokset ovat muokanneet sairaalan toimintaa.

Sairaalan historian saaminen talteen on erityisen tärkeää juuri nyt, kun valmistellaan psykiatrisen sairaalan toimintojen siirtoa Pitkäniemen alueelta Tampereen yliopistollisen sairaalan Kaupin kampukselle.

Verkkonäyttelyn toteutuksesta vastasi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin museotoimikunta yhteistyössä Pirkanmaan maakuntamuseon ja Vapriikin kuva-arkiston kanssa. Verkkonäyttelyn on suunnitellut ja toteuttanut Elina Linkopuu.

Pitkäniemen verkkonäyttelyn toteutuksen yhteydessä vuonna 2012 julkaistu Pikonlinnan verkkonäyttely sai myös uuden ulkoasun. Molemmat verkkonäyttelyt löytyvät osoitteesta aikanaan.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat