Paikalliset

Tulevana lauantaina vietetään ensimmäisiä Metson messuja – Paikalla kaksi Finlandia-voittajaa, elävää musiikkia sekä Miina ja Manu

Pääkirjasto Metsossa järjestetään uusi kirjallisuus- ja musiikkitapahtuma Metson messut lauantaina 18. toukokuuta kello 12–19. Maksuton tapahtuma kokoaa yhteen pienkustantajia sekä muita kulttuurialan toimijoita.

Tampereen kaupunginkirjaston organisoimassa tapahtumassa on näytteilleasettajina yli 20 pienkustantamoa ja muita kulttuurialan toimijoita. Kullakin näytteilleasettajalla on oma esittely- ja myyntipöytä joko pääkirjaston parvi- tai pääkerroksessa. Lisäksi lähes kaikki mukanaolevat toimijat tuottavat tapahtumaan kirjallisuus- tai musiikkiaiheista ohjelmaa.

Esiintyjinä messuilla nähdään muun muassa Finlandia-voittajat Siiri Enoranta ja Olli Jalonen. Enorantaa haastattelee Pirkkalaiskirjailijoista Johanna Hulkko ja Jalosta Aleksanteri Kovalainen. Muita messujen kirjailijavieraita ovat muun muassa Harri István Mäki, Marko Hautala, Siru Kainulainen ja Aino Louhi.

– Haluamme Metson messuilla tarjota myös pienemmille toimijoille mahdollisuuden saada toimintaansa esiin. Messut myös monipuolistavat kirjaston jo entisestään laajaa tapahtumatoimintaa, sillä yhden päivän aikana lavalle astuu monia eri tyylilajeja edustavia kirjailijoita ja muusikoita, kirjastonhoitaja Tuija Valli pääkirjasto Metsosta sanoo.

Messujen musiikkitarjontaan mahtuvat esimerkiksi Pekko Käppi & K:H:H:L ja Mikko Löytty & 5. vuodenaika. Lapsille on ohjelmassa Nauris sateessa –piirrosesitys, viikinkiaiheinen toiminnallinen tuokio ja kirjastoautojen suosittujen peikkohahmojen vetämä satuhetki. Myös Miina ja Manu ovat tavattavissa ja halattavissa messuilla.

Pääkirjasto Metso on messujen vuoksi avoinna poikkeuksellisesti tavanomaista pidempään kello 10–19. Pääkirjaston palvelut ovat käytössä normaalisti messupäivänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat