Paikalliset

Tamperelainen asuntoyhtiö palkittiin Hinkuteko-palkinnolla – Yhtiön lämmitys säästää ympäristöä

Suomen ympäristökeskus on palkinnut tamperelaisen asunto-osakeyhtiön, Asunto Oy Tampereen Pohjolankatu 18–20, Kuukauden Hinkuteko -palkinnolla. Palkinnon perusteluissa kerrotaan, että taloyhtiön hiilijalanjälki on lämmityksensä osalta negatiivinen ja edistää osaltaan hiilineutraali Tampere 2030 hanketta.

Tampereen kaupunki kuuluu hiilineutraaliutta tavoittelevien kuntien HINKU-foorumiin. Hinkuteot valitaan Hinku-hankkeen kunnissa toteutetuista toimenpiteistä. Ne voivat olla kunnan, yrityksen, yhteisön tai yksityishenkilön toteuttamia. Ympäristökeskus valitsee joka kuukausi Kuukauden Hinku-teon.

Hinkuteko-palkinnon valintakriteereinä ovat kasvihuonekaasupäästöjen väheneminen, muut hyödyt kuten energiatehokkuuden ja energiaomavaraisuuden parantaminen, taloudelliset edut, työllisyyden lisääntyminen, yhteisöllisyyden lisääntyminen, käyttö- tai asumismukavuuden parantaminen, positiiviset terveysvaikutukset tai muu hyvinvoinnin lisääntyminen, edelläkävijyyden ja aktiivisuuden osoittaminen, yhdessä tekeminen ja päästöjä vähentävien käytäntöjen levittäminen ja tiedon jakaminen

Palkinto jaettiin 14. toukokuuta Tampereen Hallitusklubin eli pirkanmaalaisten taloyhtiöiden hallitusten jäsenille tietoa välittävän yhteisön tilaisuudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat