Paikalliset

"Mietin, että Ollin äiti ei saa saada tietoa median kautta" – Näin Yön manageri kuuli tiedon Olli Lindholmin kuolemasta

Olli Lindholm menehtyi sairaskohtaukseen 12. helmikuuta kuluvaa vuotta. Miestä muistettiin kolmella konsertilla lähes päivälleen kolme kuukautta myöhemmin. Kuvassa Suvi Teräsniska esittämässä Yö-yhtyeen Ihmisen poika-kappaletta.

Pekka Ruissalo

Yö-yhtyeen pitkäaikainen yhteistyökumppani ja manageri Taija Holm muistelee Radio Iskelmän haastattelussa kohtalokasta aamua, jolloin hän sai tiedon Olli Lindholmin kuolemasta.

Elettiin tiistaita 12. helmikuuta. Holm oli saanut sähköpostiinsa viestin, jossa tätä pyydettiin soittamaan. Holm ajatteli, että kyseessä on niin sanottu spämmiviesti, mutta päätti kuitenkin soittaa.

– Päätin kuitenkin soittaa, kun lähdin ajamaan yhteen kokoukseen aamulla. Langan päässä oli hänen ex-vaimonsa. Hän sanoi sen asian, että Olli on menehtynyt viime yönä. Olin melkein Ollin asunnon kohdalla, kun sain tämän tiedon, Holm muistelee.

Yö oli valmistautumassa akustiseen kiertueeseen, jonka oli määrä alkaa samalla viikolla. Holm lähti purkamaan tilannetta perumalla samalle päivälle sovitut kuvaukset, ja soitti yhtyeen jäsenille.

– Mietin vain, että Ollin äiti ei saa saada tietoa median kautta. Bändin jäsenille soitin totta kai, Holm muistelee tilannetta.

Radio Iskelmän jutun ja haastattelun voit lukea ja kuunnella tästä linkistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat