Paikalliset

Työväen Teatterin pojat sen tietävät: Aito poikabändi on vakava asia

Jari Ahola on yksi osa ToiBoysia. Tuo bändi esitellään meille näytelmässä nimeltä Poikabändi.

Pekka Ruissalo

Miltä tuntuu parodioida sellaista, joka sisältää sisällään jo valmiiksi vahvan parodian? Siihen osaa vastata Tampereen Työväen Teatterin näyttelijä Jari Ahola, joka on yksi viidestä fiktiivisen Toiboys-yhtyeen jäsenestä TTT:n tulevassa näytelmässä Poikabändi.

 

Mukana menossa häärivät lisäksi Jon-Jon Geitel, Lauri Mikkola, Saska Pulkkinen ja Jonas Saari. Ja jotta kokonaisuudesta saadaan varsinainen tyrmäysisku, on biisit tilattu suomalaisen poikabändimeiningin raskaalta sarjalta – siis tietenkin Risto Asikaiselta ja Kristian Maukoselta. Käsikirjoitus on Riku Suokkaan ja Heikki Syrjän käsialaa.

– Koko juttu sai alkunsa, kun teimme Mauno Pepponen -esitystä. Siinä oli yksi poikabänditematiikkaan keskittynyt kohtaus, jonka yleisö koki valtavan hauskana. Sitten Rikulle tuli mieleen, että saisiko aiheesta ihan kokonaisen näytelmänkin, Ahola pohtii.

 

TTT:n Poikabändi-näytelmän lähtökohta on vähän samantapainen kuin erittäin tunnetun Housut pois-tarinankin. Molemmissa nippu miehiä joutuu pikkukaupungissa vähävaraiseen elämäntilanteeseen, ja sen korjaaminen vaatii kiperiäkin ratkaisuja.

Poikabändissä viisi Toijalan miestä siis päättää perustaa poikabändin saadakseen rahaa. Seurauksena jokaisen elämä muuttuu melko tavallakin, eikä riidoiltakaan vältytä. Lopputulos on koskettava: Ahola kertoo, että näytelmä on jo vedetty useita kertoja läpi, ja seurauksena oli hyvinkin liikuttunut vastaanotto yleisöstä.

– Tarinan päähenkilöt päätyvät mahdottomista lähtökohdista toteuttamaan jotain sellaista, minkä ei olisi pitänyt olla edes mahdollista. Koskettavia piirteitä varmasti löytyy, Ahola sanoo.

 

Saska Pulkkinen kertoo, että vaikka tuotantotiimi pitää sisällään näyttämötaiteen ammattilaisia, on heittäytyminen poikabändin syvimpään olemukseen vaatinut silti kovasti töitä – nimenomaan fysiikan puolella.

– Poikabändikonseptiin ja artistina olemiseen liittyy eri tavalla oman kropan likoon laittamista, mikä on tietysti harvinaisempaa näyttelijälle. Enemmän kuin erilaista heittäytymistä niin tämä projekti vaatii kuntoa ja tanssitaitoa.

Pulkkinen osaa antaa arvoa kokonaisuudelle muutenkin.

– Takanani on kova Backstreet Boys-fanitus. Tämä on yhden lapsuuden haaveen toteutuminen, Pulkkinen riemuitsee asiasta.

Näytelmä

ToiBoys - kuin ihan oikea poikabändi

Tampereen Työväen Teatterin näytelmä, joka kertoo tarinan toijalalaisesta poikabändistä. Se alkaa vuodesta 1992.

Yhtyeeseen kuuluu viisi jäsentä. Näytelmässä kuullaan biisejä, joista vastaavat poikabändiaikakauden keskeiset nimet: Risto Asikainen, Kristian Maukonen sekä heidän lisäkseen Pekka Siistonen.

Näytelmä saa kantaesityksensä TTT:ssä torstaina 5. syyskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hittinikkari Asikainen tekee musiikkia TTT:n Poikabändiin – "Poikabändien viehätys oli siinä, kun kontrolli petti"30.11.2018 18.00
Tässä on TTT:n poikabändi, joka nähdään lavalla ensi syksynä – Ensimmäinen musiikkivideo julkistettiin tänään28.11.2018 14.36
Joulukalenterin 21. luukku paljastaa mieheksi kasvaneen ex-poikabändiläisen20.12.2011 10.31

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat