Paikalliset

Tänä äitienpäivänä Kristian Kuusela ei ole Seinäjoella vaan MM-kisoissa – IS: Äiti pussitti ruuveja, jotta pojalla oli mahdollisuus pelata jääkiekkoa

Tapparan Kristian Kuusela pelaa ensimmäisen MM-ottelunsa maanantaina. Nykyisin konkaripelaajaksi luettavan Kuuselan uran alku vaati miehen vanhemmilta myös runsaasti uhrauksia ja kovaa työtä.

Pekka Ruissalo

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Näin voinee sanoa Tappara-kapteeni Kristian Kuuselan, 36 vuotta, maajoukkueurasta. Maanantaina kun kiekko putoaa jäähän Suomen ja Yhdysvaltojen välisessä kamppailussa, pelaa Kuusela samalla ensimmäisen MM-ottelunsa.

Valmennus on ilmoittanut, että Kuusela pukee tuohon otteluun ja on siis pelaavassa kokoonpanossa.

Seinäjoelta maailmalle lähteneen Kuuselan Paula-äiti muistelee poikansa uran alkuvaiheita Ilta-Sanomien haastattelussa.

–Kristianin junioriaikana melkein kaikki Suomen jäähallit tulivat tutuksi, kyllä silloin paljon kierrettiin. Kovasti olimme mieheni kanssa tukena ja teimme kaikkea sitä, mitä vanhemmat vain pystyvät tekemään. On leivottu ja ruuvejakin pussitettu, Paula-äiti sanoo Ilta-Sanomille.

14-vuotiaana Kuusela lähti kokeilemaan siipiään Seinäjoen ulkopuolelle: Tampereelle.

– Hän kulki aluksi junalla Tampereelle, mutta sitten lukioikäisenä hän muutti sinne pysyvämmin. Oli se äidille aika kova paikka, mutta pojalla oli niin kova halu, Paula-äiti muistelee lehdelle.

Yleensä Kristian on ollut tuttu vieras Seinäjoella syömässä marenkikakkua äitienpäivänä. Tämä äitienpäivä menee nyt MM-kisoissa Slovakiassa.

Ilta-Sanomien jutun voit lukea kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat