Paikalliset

Tampereen ensimmäinen raitiotiekortteli lähenee valmistumista – Hämeenkadun Tuulensuuhun istutetaan loput katupuut

Hämeenkatu uusitaan raitiotien rakentamisen yhteydessä.

Marjo Rämö/arkisto

Hämeenkadun ensimmäinen raitiotiekortteli Tuulensuu etenee kohti valmistumista, tiedottaa Raitiotieallianssi. Torstaina ja perjantaina 9.–10. toukokuuta istutetaan korttelin loput katupuut, kuusi puistolehmusta, uusille kasvusijoilleen.

Tämän jälkeen Hämeenpuiston ja Näsilinnankadun välisen osuuden, tamperelaisille tutun Tuulensuun katupuut ovat kaikki jälleen paikoillaan. Puistolehmuksia tulee Tuulensuuhun yhteensä 16, kahdeksan kummallekin puolelle katua. Puut on kasvatettu kaupungin taimistoilla ja niiden pituus on 4-5 metriä.

– Puut istutetaan yhtenäiselle, puulta toiselle jatkuvalle kantavalle kasvualustalle, jossa on entisiä puuistutuksia paremmat kasvuolosuhteet. Uudet puut elävät satavuotiaiksi ja jopa vanhemmiksikin, Tampereen kaupungin ympäristösuunnittelija Jyrki Lehtimäki toteaa.

Myös jalkakäytävän kiveystyöt etenevät aikataulun mukaan. Tuulensuu on Hämeenkadun ensimmäinen kortteli, jossa raitiotie ja tuleva katurakenne valmistuvat.

– Tuulensuu näyttää mallia siitä, miltä uusi Hämeenkatu jatkossa näyttää. Radan ja katurakentamisen osalta valmista Tuulensuuta päästään ihailemaan kesällä. Hämeenkadulle asennetaan vielä myöhemmin sähköradan ajojohtimet jo paikoillaan oleviin pylväisiin, mutta niistä töistä ei enää aiheudu merkittävää haittaa, Raitiotieallianssin Hämeenkadun aluevastaava Kimmo Lahti kertoo.

Raitiotieallianssi uusii raitiotien rakentamisen yhteydessä kaikki Hämeenkadun jalkakäytävät, maanalaisen kunnallistekniikan, eli johdot ja putket, sekä katuvalaistuksen katusuunnitelmien mukaisiksi. Hämeenkadun raitiotietyöt valmistuvat vuonna 2021, ja viimeinen osuus kadun reuna-alueista eli jalkakäytävistä ja pyöräilyväylistä vuonna 2022.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

VR voitti Tampereen raitiotieliikenteen operoinnin – Liikennöinti alkaa vuonna 202125.4.2019 10.19
Tampereen raitiotien suunnittelua jatketaan linja-autoasemalle asti24.4.2019 09.04
Raitiotien jatkosuunnittelua Hatanpään valtatielle asti esitetään18.4.2019 13.59

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat