Paikalliset

Konkarivalmentaja Kalevi Numminen uskoo Suomen mahdollisuuksiin MM-kisoissa – "Suomella on aivan hyvä joukkue mukana"

Valmentajalegenda Kalevi Numminen uskoo Suomen mahdollisuuksiin perjantaina alkavissa jääkiekon MM-kisoissa.

Pekka Ruissalo

143 pelattua maaottelua, 165 päävalmennettua maaottelua. Kalevi Nummisen, 79, historia Suomen jääkiekon A-maajoukkueessa hakee vertaistaan. Päälle voi halutessaan laskea myös omien poikien, Tepon ja Teemun kiekkourat.

Tuolla historialla on tietysti melkoisesti perspektiiviä arvioida sitä, millaiset mahdollisuudet Suomen A-maajoukkueella on perjantaina alkavissa jääkiekon MM-kisoisa. Numminen uskoo, että joukkue voi päästä turnauksessa pitkällekin.

– Tietysti NHL-pelaajia on vähemmän kuin monella joukkueella, mutta Suomella on kyllä aivan hyvä joukkue mukana turnauksessa. Sekin tietysti miellyttää, että tamperelaisia ja pirkanmaalaistaustaisia pelureita on mukana, Numminen sanoo viitaten muun muassa lempääläläislähtöisen Marko Anttilan tärkeään rooliin joukkueen kapteenina.

Konkari osaa myös jakaa kehuja Pohjanlahden toiselle puolelle. Nämä kehut liittyvät siihen, millä lailla Ruotsin jääkiekkoliitto pitää yhteyttä maan NHL-kiekkoilijoihin.

– Seuraavia kisoja aletaan pohjustaa jo edeltävänä vuonna, pidetään yhteyttä tiiviisti pelaajiin ja niin edelleen. Seurauksena on sitten tällaisia tilanteita, että kun maalivahti Henrik Lundqvistilta loppuu kausi New York Rangersin paidassa, se ilmoittaa seuraavana päivänä että ilman muuta lähden MM-kisoihin. Tämän asian svenskit hoitavat hienosti ja siitä on varmasti opittavaa.

 

Jääkiekon MM-kisat alkavat Suomen osalta perjantaina 10. toukokuuta, jolloin joukkue kohtaa Kanadan.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Roope Hintzin NHL-kausi päättyi – Voitaisiinko mies nähdä mukana jääkiekon MM-kisoissa?8.5.2019 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat