Urheilu

Barkoville ripoteltiin suolaa haavoihin – ei mahtunut mukaan kunniakkaalle NHL-listalle

Aleksander Barkov

Pekka Ruissalo

Jääkiekon NHL julkisti keskiviikkona ehdokkaat liigan parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi. Selke Trophyn saa Boston Bruinsin Patrice Bergeron, St. Louis Bluesin Ryan O'Reilly tai Vegas Golden Knightsin Mark Stone.

Florida Panthersin Aleksander Barkovin kahden suunnan peliä kehutaan laajasti NHL-piireissä, mutta se ei riittänyt tällä kertaa ehdokkuuteen. Barkov sijoittui vuosi sitten äänestyksessä neljänneksi ja vuonna 2016 kuudenneksi.

Bergeron sijoittui nyt äänestyksessä kolmen parhaan joukkoon jo kahdeksantena peräkkäisenä vuotena. Kanadalaissentteri on korjannut palkinnon mukaansa neljä kertaa.

Bergeron on edustanut koko NHL–uransa Bostonia. O´Reilly tuli St. Louisiin viime kesänä. Stone siirtyi Vegasiin kesken menossa olevan kauden Ottawa Senatorsista.

Stone on ensimmäinen laitahyökkääjä, joka on päässyt ehdolle sitten vuoden 2007. Tuolloin New Jersey Devilsin Jay Pandolfo sijoittui äänestyksessä kolmanneksi. Edellinen Selken pokannut laitahyökkääjä oli Jere Lehtinen 2003.

Lehtinen voitti Selken 1998, 1999 ja 2003. Hän oli viimeisen kerran ehdolla 2006. Sen jälkeen suomalaisista ehdolle on päässyt vain Mikko Koivu, joka sijoittui vuonna 2017 äänestyksessä kolmanneksi.

Selke Trophysta äänestävät NHL-toimittajat. Voittaja paljastetaan NHL:n palkintogaalassa 19. kesäkuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat