Paikalliset

Tampereen P-Asema siirtyy lipukkeettomaan aikaan – Tässä tarkat ohjeet maksamiseen

Näkymä Tampereen Rautatienkadulla sijaitsevan pysäköintitalo P-Aseman sisäänajosta 24.4. alkaen.

Finnpark

Finnpark Oy muuttaa Tampereen Rautatienkadun P-Aseman lipukkeettomaksi 24. huhtikuuta. Ydinkeskustan pysäköintitalon asioinnista tulee muutoksen myötä täysin digitaalista.

Muutoksen tarkoituksena on helpottaa pysäköintiä sekä lisätä turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä.

Pysäköinti tapahtuu vastedes Moovy-sovelluksen käyttäjille tutulla tavalla. Puomi nousee automaattisesti pysäköintitalon puomille ajettaessa, eikä autoilijan tarvitse keskittyä kuin varsinaiseen pysäköintiin.

Lähtiessään autoilija voi maksun suoritettuaan ajaa suoraan puomille, jolloin se nousee automaattisesti. Jos autoilijalla on jo käytössä Moovy-sovellus, toimii se samaan tapaan kuin muuallakin eli maksu peritään jälkikäteen sovellukseen merkityltä maksukortilta.

– Olemme saaneet asiakkailta toiveita pysäköinnin kehittämisestä. Asiakastarpeesta lähti aikanaan myös Moovyn kehitystyö. Joskus parkkihallien puomilla sattuu tiukkojakin tilanteita, kun auto yritetään saada mahdollisimman lähelle lipunantajaa. Nyt kuljettaja voi ajaa P-Asemalla suoraan puomin ohi ja keskittyä pysäköimiseen. Säästämme samalla uskomattoman määrän pahvilipukkeita, jotka ovat asiakkaille hankalia käyttää. Ne hukkuvat yllättävän usein tai niiden magneettijuovat vioittuvat ja taittuvat, kertoo Finnpark Oy:n operatiivinen johtaja Tami Koivuniemi.

Käteisen käyttäjillä on edessään uuden maksutavan opettelu. Heitä on P-Asemalla noin 14 prosenttia kaikista asiakkaista.

–Tämä on ensimmäinen pysäköintitalo, jossa kokeilemme lipukkeetonta pysäköintiä ja jossa ei voi maksaa käteisellä. Seuraamme nyt tarkasti, miten kuluttajat reagoivat ja etenemme sen mukaan. Helsingin Pasilaan nousevan kauppakeskus Triplan pysäköinnistä tulee vastaavanlainen, täysin digitaalinen palvelu. Pysäköinti siirtyy yhä vahvemmin älypuhelinten kautta käytettäviin sovelluksiin, ennustaa Finnparkin digitaalisista ratkaisuista vastaava Ali Lattunen.

Ensimmäisinä lipukkeettomina päivinä Finnparkin henkilökunta opastaa P-Asemalla uuden palvelun käytössä. Myös Finnparkin asiakaspalvelu palvelee kaikkina vuorokauden aikoina, jos pysäköinnissä on ongelmia. Heidät tavoittaa painamalla asiakaspalvelu-nappia puomien luona tai soittamalla maksupisteellä näkyvään puhelinnumeroon.

Jos sinulla ei ole Moovya, toimi näin:

1. Aja P-Aseman portista suoraan sisään, kamera tunnistaa autosi rekisteritunnuksen ja puomi nousee.

2. Pysäköi autosi normaalisti. Paina mieleesi autosi rekisteritunnus tai ota siitä vaikka matkapuhelimellasi kuva.

3. Lähtiessäsi käy maksamassa pysäköintimaksu ennen autolle menoa 1. kerroksessa sijaitsevaan maksupisteeseen. Maksupisteellä voit maksaa pankki- tai luottokorteilla. Käteistä se ei hyväksy.

4. Näppäile maksupisteellä näytölle autosi rekisteritunnus. Laite avustaa tunnuksen muistamisessa eli se ehdottaa tunnuksia kirjoituksesi edistyessä, joten voit myös valita tunnuksen valikosta.

5. Laite ilmoittaa pysäköintimaksun summan.

6. Maksa pysäköinti kortilla normaaliin tapaan.

7. Jos tarvitset kuitin, voit tilata sen sähköpostiisi laitteen ohjeiden mukaan.

8. Aja autolla pysäköintitalosta ulos. Puomi nousee automaattisesti.

Yllä olevat ohjeet tulevat voimaan 24. huhtikuuta 2019 alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Finnparkin kehittämä pysäköintisovellus on nyt kovassa vedossa – Moovy tulee käyttöön myös Pirkkalan lentokentällä3.11.2018 12.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat