Paikalliset

Jukka Rautakorpi haukkui tuomaritoiminnan, kun finaalipaikka jäi haaveeksi – MTV: Katso Tappara-valmentajan avautuminen videolta

Jukka Rautakorpi oli ymmällään hävityn HPK-ottelun jälkeen. Miehellä oli paljon sanottavaa tuomarijärjestelmästä ja videotarkistuksista.

Pekka Ruissalo

Tappara-päävalmentaja Jukka Rautakorpi ei ollut juhlatuulella, kun joukkue hävisi maanantai-iltana ratkaisevan välieräottelun HPK:lle ja näin finaalipaikka jäi haaveeksi. Joukkueella on edessään pronssiottelu, joka pelataan perjantaina HIFK:ta vastaan Tampereella.

– Oltiin enemmän kiekossa, saatiin enemmän maalipaikkoja. Sattumalla oli lopulta iso merkitys, ja sattuma kuuluu jääkiekkoon, Rautakorpi virittelee.

 

Sen jälkeen oli edessä vuodatus tuomareista. Tapparalta hylätty maali, jonka teki Matti Järvinen, sai Rautakorvelta eriävän mielipiteen.

– Jos ajatellaan vaikka sitä (Matti) Järvisen kontaktia Larmiin, niin... on se aikamoiseksi mennyt tämä tekniikka tänä päivänä. Suomalainen jääkiekko kärsi voimakkaasti – nähtiin mitä Espoossa (Rautakorpi viittaa Suomen naisten maajoukkueelta hylättyyn jatkoaikamaaliin) tapahtui – tämä menee ihan tekniseksi touhuksi, järjestelmä on hyvin sattumanvarainen ja tulkinnanvarainen.

– Se ei vähennä mitään, en ota pois HPK:n voitolta mitään, mutta tulee niin paljon tulkinnanvaraisuuksia ja jossiteltavaa, Rautakorpi jatkoi.

Toimittaja Jukka Lohva kysyi valmentajalta, onko hänen mielestään nyt vaarana se että tällä tavoin menettelemällä tapetaan tunne jääkiekosta.

– Se on nimenomaan just näin. Tämä on mennyt vähän siihen, että ottelun jälkeen tulee tekstiviestejä Liigan tilannehuoneesta ja seuraavana päivänä Rönni (Jyri Rönn) kirjoittelee sähköposteja näistä hylätyistä maaleista... tämä on mennyt vähän semmoiseksi, että peli ei koskaan lopu tähän ja se johtuu just tästä jossittelusta. Tästä häviää sellainen aitous, tämä menee kohta insinöörien touhuksi, Rautakorpi kommentoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat