Paikalliset

Kalevassa aloitetaan kiskojen asentaminen – Näin työt vaikuttavat ajolinjoihin

Kuvituskuva.

Raitiotieallianssi

Kalevassa aloitetaan raitiotien päällysrakennetöiden eli kiskojen ja kiintoraidelaatan rakentamista, tiedottaa Raitiotieallianssi.

Töihin liittyen Teiskontiellä ajolinjat Hervannan suuntaan muuttuvat ja Rieväkadun ja Sarvijaakonkadun liittymässä otetaan käyttöön kiertotie.

Lisäksi Teiskontien ja Ilmarinkadun liittymässä otetaan käyttöön uusi ajolinja Teiskontieltä Hervannan suuntaan.

Raitiotien työmaa-alue sijaitsee Teiskontien ja Ilmarinkadun liittymäalueen keskellä. Tämän vuoksi liittymässä on kaistojen kavennuksia ja osa ajoradoista on liittymässä yksikaistaisia, mikä vaikuttaa autoliikenteen ajolinjoihin. Ilmarinkadulta ei töiden aikana pääse ajamaan Uimalankadulle. Teiskontien liittymän vieressä ylittävä suojatie siirretään noin 100 metriä lännen suuntaan.

Teiskontie on eteläpuolelta yksikaistainen, kun keskellä katua tehdään päällysrakennetöitä. Bussipysäkit säilyvät nykyisillä paikoillaan. Liikennejärjestelyjä viimeistellään tiistain ja keskiviikon välisenä yönä 16.-17.4. kello 22 alkaen. Töistä voi aiheutua melua lähiympäristöön.

Rieväkadun ja Sarvijaakonkadun liittymäalueella otetaan käyttöön kiertotie pääsiäisen jälkeen ensi viikolla.

Liittymän liikennejärjestelyt toimivat siten, että Hervannan valtaväylän suunnasta tuleva liikenne pääsee kulkemaan Rieväkatua pitkin lännen suuntaan Rieväkatu 12 -14 tontille saakka.

Sammonkadulta ja Sarvijaakonkadulta päin tuleva liikenne pääsee kulkemaan normaalisti Prisman suuntaan.

Sarvijaakonkadun liittymässä rakennetaan raitiotien kiintoraidelaattaa ja asennetaan kiskot. Työvaihe ja liikennejärjestelyt kestävät arviolta kesäkuulle.

Nopeusrajoitus työmaiden vaikutusalueella on 30 kilometriä tunnissa.

Muutoksiin liittyen Raitiotieallianssi on julkaissut seuraavat opastekuvat, jotka havainnollistavat reittimuutoksia.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat