Paikalliset

Sääksjärven eritasoliittymää parannetaan – Työt alkavat pääsiäisen jälkeen ja maksavat noin kaksi miljoonaa euroa

Karttakuva Sääksjärven eritasoliittymän parantamisesta

Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus parantaa Lempäälässä Sääksjärven eritasoliittymää yhteistyössä Lempäälän kunnan kanssa.

Ruskontielle, Helsinki–Tampere-moottoritien kummankin suunnan ramppien kohdalle rakennetaan kiertoliittymät. Lisäksi valtatie 3:n ylittävä Vikkiniityn risteyssilta korjataan.

Liikenneturvallisuus ja liikenteen sujuvuus paranevat, kun valtatie 3:n ylittävältä Ruskontieltä (Maantie 309) poistetaan kanavoinnit ja nykyiset moottoritien ramppien nelihaaraliittymät muutetaan pisarakiertoliittymiksi. Lisäksi pisarakiertoliittymiin liittyvien moottoritien ramppeihin tehdään niiden toimintaa parantavia muutoksia, ja ramppien linja-autopysäkkejä parannetaan. Näiden parannustöiden lisäksi moottoritien ylittävä Vikkiniityn risteyssilta peruskorjataan.

Ruskontielle rakennetaan liityntäpysäköintialue parantamaan joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä ja helpottamaan linja-autoa käyttävien saattoliikennettä. Liityntäpysäköintialueen lisäksi Ruskontien Vuoreksen puoleisen kiertoliittymän nykyinen linja-autopysäkki muutetaan lyhytaikaista pysäköintiä palvelevaksi saattoliikenteen alueeksi.

Rakennustyöt aloitetaan huhtikuussa pääsiäisen jälkeen Ruskontien saarekkeiden purkamisella ja valtatie 3:n ylittävän Vikkiniityn risteyssillan korjaamisella. Risteyssillan korjaamisen ajaksi liikenne ohjataan sillan kohdalla sen toiseen laitaan. Sillan toinen puoli eristetään työalueeksi.

Myös sillan alusrakenteita korjataan, ja sen vuoksi moottoritien liikennettä ohjataan myös kaistajärjestelyillä ja nopeusrajoituksilla. Ruuhka-aikoina moottoritiellä on liikenteen käytössä kaksi kaistaa kumpaankin suuntaan.

Myöhemmin kesällä rakennustyöt laajenevat Ruskontien varteen tehtävän liityntäpysäköintialueen rakentamisen vuoksi, kun aluetta koskeva asemakaavan muutos on hyväksytty Lempäälän kunnassa.

Sääksjärven uusi eritasoliittymä, risteyssillan parantaminen ja liityntäpysäköintialue valmistuvat marraskuussa. Noin kaksi miljoonaa euroa maksavien tietöiden pääurakoitsijana toimii Kreate Oy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tampereen seudulle kaivataan kipeästi lisää liityntäparkkeja3.2.2019 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat