Paikalliset

Tästä naisesta oli tulla suomalainen kansallissankari, kunnes saksalainen päätuomari levitti kätensä – Näin Petra Nieminen kertoi urastaan olympialaisten jälkeen

Petra Niemisestä oli tulla sunnuntai-iltana suomalainen kansallissankari.

Pekka Ruissalo

Tampereella syntyneestä ja varttuneesta Petra Niemisestä oli tulla sunnuntai-iltana suomalainen kansallissankari, nainen joka teki historiaa. Suomen ja Yhdysvaltojen välisessä naisten jääkiekon MM-finaalissa Nieminen toimitti kiekon maaliin jatkoajalla, ja villit juhlat alkoivat välittömästi.

Kunnes. Pitkän arpomisen ja vatvomisen jälkeen ottelun saksalaispäätuomari levitti kätensä. Maali oli hylätty, koska videotuomari oli havainnut tilanteessa maalivahdin häirintää.

Useista hidastuskuvista sitä saa etsimällä etsiä: kiekon mennessä maaliin maalivahdin alueella ei ole edes maalivahti, joka oli lähtenyt kohtalokkain seurauksin purkamaan tilannetta. Muun muassa maailman parhaana naisjääkiekkoilijana pidetty Hayley Wickenheiser kommentoi tuoreeltaan Twitterissä, että maali olisi ehdottomasti pitänyt hyväksyä.

Vuonna 1999 syntynyt Nieminen on ennenkin tottunut ratkaisemaan synnyinmaalleen voittoja. Kun Suomi kukisti 2018 olympialaisissa tiukassa puolivälieräottelussa Ruotsin, maalinteon aloitti Petra Nieminen.

– Siihen pyrittiin, että joukkueen avainpelaajat näyttävät tietä. Tämä onnistui Ruotsi-matsissa hienosti, kommentoi Nieminen Tamperelaiselle helmikuussa 2018.

Haastattelun aikaan Suomen maajoukkueen pelaajiston kireät välit olivat nousseet puheenaiheeksi. Taustalta löytyi päävalmentaja Pasi Mustosen kovat konstit: Mustosen tarkoituksena oli psyykata avainpelaajat sellaiseen iskuun, ettei Ruotsille ainakaan hävitä.

Kaupan päälle tuli vielä pronssia, kun Venäjä kaatui pronssiottelussa.

– Joukkueen henki oli hyvä, parasta tasoa mitä minun aikanani on ollut. Ne pelaajat, joilta odotettiin paljon, myös vastasivat huutoon. Se oli tavoitteenakin, että joukkueen tähtipelaajat onnistuvat tasonsa mukaisesti, Nieminen kertoi.

Nieminen pelasi päättyneellä kaudella Ruotsin Luleåssa. Naisen sopimus jatkuu myös ensi kauden ajan. Niemisen unelma on siirtyä jossain vaiheessa rapakon taakse pelaamaan ammattilaisena Yhdysvalloissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat