Paikalliset

MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa jälleen iso huumepaljastus: Suomeen ja Pirkanmaalle tuotiin Hollannista yhteensä 13 kiloa kokaiinia

Sisä-Suomen poliisia on viimeisten vuosien aikana työllistänyt merkittävästi kokaiiniin liittyvä rikollisuus Pirkanmaalla. Tämä kuva edellisen, ns. Don Cesar 1-kokonaisuuden esitutkintamateriaalista.

Poliisi

MTV:n keskiviikkoillan Rikospaikka-ohjelman mukaan Keskusrikospoliisi ja Sisä-Suomen poliisilaitos ovat paljastaneet Suomen kaikkien aikojen suurimman kokaiinin maahantuonti- ja levitysorganisaation.

Esitutkinnan mukaan alankomaalaiset huumekuriirit toivat vuosien 2017 ja 2018 aikana Suomeen 13 kiloa kokaiinia kehon sisäisesti.

Nyt asiakokonaisuuden salakuljetusosio on siirtymässä oikeuteen, ja siinä syytetyistä kahdeksan on hollantilaisia ja seitsemän suomalaisia.

– Kokaiini on päätynyt lähes kokonaisuudessaan Pirkanmaan seudulle, KRP:n rikosylikomisario Jari Räty sanoo Rikospaikan haastattelussa.

Esitutkinnassa selvisi kaikkiaan 21 Alankomaista Suomeen salakuljetettua kokaiinierää sekä kaksi kokaiinierän hankkimisen yritystä Alankomaissa. Kokonaisuutta kutsutaan nimellä Don Cesar 2. Don Cesar 1:ksi kutsuttiin osiota, johon liittyi tunnetuimpana yksittäisenä henkilönä jääkiekkoilija Jori Lehterä.

MTV:n jutun voit lukea kokonaisuudessaan tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tampereella käytetään yhä enemmän kallista bilehuumetta – Kenttäpoliisien takavarikoima kokaiinimäärä on vain jäävuoren huippu23.1.2019 07.00
Tehtiinkö Jämijärven polttareissa kokaiinikauppaa vai pihatöitä? – Käräjäoikeuden piti antaa päätöksensä Lehterä-oikeudenkäynnissä torstaina, mutta toisin kävi21.3.2019 09.24
Poliisi tarttui huumeongelmaan Tampereella – Ihmisiltä on takavarikoitu jopa konetuliaseita ja aiempaa enemmän kokaiinia14.1.2019 13.54

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat