Paikalliset

Metso-tuotteita, livekeikkoja... - Nyt Metsossa järjestetään messutkin

Pääkirjasto Metsossa järjestettävä uusi kirjallisuus- ja musiikkitapahtuma kokoaa yhteen pienkustantajia sekä muita kulttuurialan toimijoita. Maksuton tapahtuma tarjoaa runsaasti ohjelmaa kaikenikäisille.

Pääkirjasto Metsossa järjestetään lauantaina 18. toukokuuta kello 12–19 uusi kirjallisuus- ja musiikkitapahtuma Metson messut. Tampereen kaupunginkirjaston organisoimassa maksuttomassa tapahtumassa on näytteilleasettajina yli 20 pienkustantamoa ja muuta kulttuurialan toimijaa. Kullakin näytteilleasettajalla on oma esittely- ja myyntipöytä joko pääkirjaston parvi- tai pääkerroksessa. Lisäksi lähes kaikki mukanaolevat toimijat tuottavat tapahtumaan kirjallisuus- tai musiikkiaiheista ohjelmaa.

Päivän mittaan nähdään runsaasti esiintyjiä sekä pääkerroksessa Metson lavalla ja Satuhuoneessa että parvikerroksen musiikkiosastolla.

– Haluamme Metson messuilla tarjota myös pienemmille toimijoille mahdollisuuden saada toimintaansa esiin. Messut myös monipuolistavat kirjaston jo entisestään laajaa tapahtumatoimintaa, sillä yhden päivän aikana lavalle astuu monia eri tyylilajeja edustavia kirjailijoita ja muusikoita, kirjastonhoitaja Tuija Valli pääkirjasto Metsosta sanoo.

Metson messuille saadaan esiintyjiksi tuoreet Finlandia-voittajat Siiri Enoranta ja Olli Jalonen. Enorantaa haastattelee Pirkkalaiskirjailijoista Johanna Hulkko ja Jalosta Aleksanteri Kovalainen. Muita messujen kirjailijavieraita ovat muun muassa Harri István Mäki, Marko Hautala, Siru Kainulainen ja Aino Louhi. Messujen musiikkitarjontaan mahtuvat esimerkiksi Pekko Käppi & K:H:H:L ja Mikko Löytty & 5. vuodenaika. Lapsille on ohjelmassa Nauris sateessa –piirrosesitys, viikinkiaiheinen toiminnallinen tuokio ja kirjastoautojen suosittujen peikkohahmojen vetämä satuhetki.

Pääkirjasto Metso on messujen vuoksi avoinna poikkeuksellisesti kello 10–19. Samana iltana vietetään myös Museoiden yötä, ja kirjaston tavallista myöhäisempi aukiolo mahdollistaa sen, että messuilta voi jatkaa suoraan museoiden yön ohjelmaan. Pääkirjaston palvelut ovat käytössä normaalisti messupäivänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Metso-tuotteet tulivat myyntiin pääkirjastoon – tyylitelty Metso kulkee nyt korvakoruissa ja muistikirjoissa5.9.2018 13.39
Nyt Metsokin on tosi kova keikkapaikka – "Suurimman osan ajasta kirjastossa on rauhallista..."2.9.2018 12.00
Kaupunki haluaa ehdotuksia – Muun muassa Metsolle, Tredulle, Tipotielle ja monelle muulle uusi yhteisnimi4.9.2018 11.56

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat