Paikalliset

Opiskelijat lakkoilevat jälleen ilmaston puolesta Tampereella

Tampereen Keskustorin ilmastotempauksessa näytti tältä maaliskuussa.

Pekka Ruissalo

Tampere osallistuu valtakunnalliseen opiskelijoiden ilmastolakkoon perjantaina 5. huhtikuuta.

Päivän aikana ilmastolakkolaiset marssivat Sorin aukiolta Keskustorille. Kulkue lähtee Sorin aukiolta kello 12. Keskustorilla ohjelmaan kuuluu puheita. Ohjelma päättyy noin kello 14.

Järjestäjien mukaan tapahtuma on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Tapahtuman takana ovat yksittäiset opiskelijat, mutta tapahtuman tukijoiksi on pyydetty useampia järjestöjä.

Lakkoilemalla opiskelijat vaativat, että kaikkien puolueiden on sitouduttava seuraaviin vaatimuksiin ilmastonmuutoksen torjumiseksi: Suomen on oltava hiilineutraali vuoteen 2028 mennessä, Suomen on sitouduttava kasvattamaan hiilinielujaan, eikä metsänhakkuita lisätä, Suomen on lopetettava fossiilisten polttoaineiden käyttö vuoteen 2035 mennessä, ilmastolle haitalliset yritystuet on lakkautettava ja verotuksessa siirrytään kohti päästöjen verotusta sekä Joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen kehittämiseen panostetaan merkittävästi enemmän tulevalla vaalikaudella.

Opiskelijat haluavat, että edellä mainittujen vaatimusten lisäksi ilmastonmuutos huomioidaan osana koulutusjärjestelmää. Ilmastokasvatuksen pitäisi näkyä opetussuunnitelmissa varhaisskasvatuksesta aina korkeakouluihin asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ilmastolakon mielenosoitus keräsi tuhansia – MTV: "Meidän ei ole järkevää olla koulussa, jos meillä ei ole tulevaisuutta"15.3.2019 13.06
Tampereen kasvatus- ja opetusjohtaja ei lähtisi kyseenalaistamaan ilmastolakkolaisten motiiveja: "Järjestelmä perustuu luottamukseen"14.3.2019 14.56

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat