Paikalliset

Jukolan viestin kartat tulivat painosta – "Ratoja ei ole kehuttu helpoiksi"

Kuvassa ratamestarit Petteri Laitinen ja Jarkko Liuha.

Outi Hytönen

Kangasalla järjestettävän Jukolan viestin valmistelut etenevät. Järjestäjät tiedottavat, että kilpailukartat ovat saapuneet painosta. Samalla on saatu päätökseen ratamestareiden lähes parivuotinen urakka ratasuunnittelun parissa.

– Olihan tuo jännä hetki, kun kartat lähtivät painoon. Lähes kaksi vuotta on spekuloitu ratoja, linjauksia ja välejä. Nyt kun kartat on painettu, tämä hupi on ohi – enää niitä ei muutella, ratamestari Petteri Laitinen kuvailee karttojen painamisen jälkeisiä tunnelmia.

Laitinen on laatinut radat yhdessä seurakaveri Jarkko Liuhan kanssa. Liuha on toiminut aiemmin ratamestarina vuonna 2011 Salpa-Jukolan Venlojen viestissä. Liuhan meriittilistalta löytyy myös Jukolan viestin voitto Vehkalahden Veikkojen väreissä vuodelta 2006. Laitinen puolestaan suunnisti urallaan parhaimmillaan MM-sprintissä kahdeksanneksi.

Nyt takana on satoja tunteja yhteistyötä. Ratamestarit ovat viettäneet aikaa niin maastossa ratalinjauksia ja rastipisteitä pohtien kuin tietokoneen äärellä erilaisia ratavaihtoehtoja pyöritellen. Myös koejuoksijat ovat testanneet reitinvalintoja ja rastinottoja useaan otteeseen.

– On ollut innostavaa olla mukana tässä projektissa. Avainhenkilöt ovat kaikki olleet todella sitoutuneita tehtäviinsä. Yhdessä on saatu jo nyt hienoja juttuja aikaiseksi, ratamestari Jarkko Liuha kertoo.

Tarkempia yksityiskohtia ratamestarit eivät vielä suostu radoista paljastamaan, mutta selvää on, että tarkkana kannattaa maastossa jokaisen suunnistajan olla. Suunnittelun lähtökohdaksi kaksikko mainitsee sellaiset radat, joita olisi itsekin mukava juosta.

– Helpoiksi ei ole kukaan koejuoksija ratoja tai maastoa kehunut ja hienoakin on reiteillä kuulemma ollut. Se lämmittää mieltä, Liuha toteaa.

Jukolan ja Venlojen viestit suunnistetaan Kangasalla 15.‒16. kesäkuuta 2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat