Paikalliset

Henkilökunnalla tiedostustilaisuus tänään: Keskusvirastotaloon laajennus – Rahoitetaan myymällä Frenckell

Tampereen keskusvirastotalon eli valkoisen talon ja Frenckellin kiinteistössä olevat työntekijät ollaan keskittämässä laajennettuun keskusvirastotaloon, jonka remontti ja laajennus ollaan rahoittamassa Frenckellin myynnillä.

Asiasta järjestettiin tänään virastotalon ja Frenckellin kiinteistössä olevalle henkilöstölle aiheesta tiedotustilaisuus.

Suunnitelman mukaan kaupungin kahdessa virastorakennuksessa työskentelevä henkilöstö, yhteensä noin 800 työntekijää, keskitetään perusparannettuun ja laajennettuun keskusvirastotaloon.

– Kustannustarkastelut tehdään luonnossuunnitelmien pohjalta tarveselvitys- ja hankesuunnitteluvaiheessa. Hankkeelle on talousarviossa suunnitelmavuosille 2021–2025 varattu 21,6 miljoonaa euroa, kertoo kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm.

Alustavan hankeaikataulun mukaan virastotalon laajennuksen ja perusparannuksen toteuttaminen etenee niin, että tarveselvitys ja hankesuunnittelu tehdään kuluvan vuoden aikana, toteutussuunnittelu vuoden 2020 aikana, rakentaminen käynnistyy vuonna 2021 ja valmistumisajankohta olisi vuonna 2023.

Keskusvirastotalon nykyinen kunto edellyttää pikaista perusparannusta. Rakennuksen ensimmäinen osa on 51-vuotias ja toinen osa 43-vuotias, eikä taloa ole vielä perusparannettu.

Virastotalon matala osa on todettu selvityksissä käyttökelvottomaksi ja korkea osakin on huonokuntoinen

Asemakaavan mukaan rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi ja kaupunkikuvan kannalta tärkeäksi määriteltyä virastotaloa ei saa purkaa.

Selvitysten mukaan matalan osan luotettava korjaaminen edellyttäisi siiven lähes kaikkien rakenneosien purkamista. Maakuntamuseolta on haettu ja saatu matalan osan purkulupaan tarvittava lausunto.

Matalan osan paikalle suunnitellaan virastotalon laajennusta.

– Perusparannus ja uudisrakentaminen voitaisiin rahoittaa Frenckellin myymisellä. Tiedämme, että Frenckell kiinnostaa ja mahdollisia ostajakandidaatteja on liikkeellä. Kiinteistöstä julkaistaankin myynti-ilmoitus lähipäivinä, kertoo Ekholm.

Frenckellin myynti aiotaan toteuttaa kaksivaiheisella neuvottelumenettelyllä. Ostajaehdokkaita kutsutaan ilmoituksella neuvotteluun, ja valittujen yhteistyötahojen kanssa käydään myyntineuvottelut rinnan virastotalon kehittämisen kanssa.

Vuonna 1904 valmistuneessa Frenckellin kiinteistökokonaisuudessa on huoneistoalaa noin 14 000 neliömetriä, rakennusoikeutta 15 821 kerrosneliömetriä ja tontin pinta-ala on 8 213 neliömetriä.

– Uusi toiminta Frenckellissä voisi elävöittää niin Keskustoria kuin virastotalon seutua. Virastotalon katutason tiloihin voitaisiin tuoda esimerkiksi ravintolatoimintaa ja kokoustiloja, pohtii Ekholm.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Frenckellin kellot soittavat perjantaina Juicea – Arvatkaapa kappale...?20.12.2018 09.34
Pysäköinninvalvonnan asiakaspalvelupiste lopettaa Frenckellissä27.11.2018 10.40
Perussuomalaiset haluavat kellon keskusvirastotalon seinään – Se kertoisi kuitenkin eurot, ei aikaa17.9.2018 10.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat