Puheenaihe

Facebook sen kertoo – HS: Perussuomalaiset kuuntelevat Klamydiaa ja Yötä, Vasemmistoliitto ja Vihreät Palefacea

Klamydia on Perussuomalaisten suosiossa. Vielä kovempi suksee on Kyösti Mäkimattilalla: hänestä tykkäävät eniten niin Keskustan, Kokoomuksen kuin SDP:nkin kannattajat.

Jaakko Manninen

Mitä kaikkea erilaisten puolueiden kannattajakunnasta voi sanoa pelkän Facebookin perusteella? Sitä on selvittänyt Helsingin Sanomat laajassa jutussa, jossa on etsitty puolueiden kannattajia yhdistäviä tekijöitä Facebook-algoritmien avulla.

Lehti selvitti kahdeksan puolueen kohdalla, mitkä muusikot, mediat, tv-ohjelmat, toisen puolueen poliitikot sekä syömiseen ja pukeutumiseen liittyvät sivut nousivat korkeimmalle Facebookin listauksessa. Mukana ovat keskusta, kokoomus, kristillisdemokraatit, perussuomalaiset, Rkp, Sdp, vasemmistoliitto ja vihreät.

Kokonaisuus on laadittu Facebookin Mainosten hallinta-työkalulla. Sillä näkee muiden muassa, mitkä eri kiinnostuksen kohteet Facebookissa liittyvät yhteen. Esimerkiksi jos on kiinnostunut kokoomuksen sivuista, se on vahvasti kytköksissä Kirkko Suomessa -sivuun eli Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon.

Musiikin puolella erityisiä yllätyksiä ei ole tarjolla. Tällä tutkimusmenetelmällä käy selväksi, että Vihreiden ja Vasemmistoliiton kannattajat kuuntelevat eniten räppäri Palefaceä. Perussuomalaisten musiikkimaun kärkipaikkaa taas pitävät perusmiehekkäät Klamydia ja .

Hieman yllättävämpiä ykköspaikkoja musiikin saralla löytyy SDP:n osalta – Kyösti Mäkimattila sekä Kokoomuksen suunnalta, jossa ykköseksi löytyy samainen Kyösti Mäkimattila. Kyösti Mäkimattila on ykköspallilla myös Keskustan kannattajien listalla. RKP:n suosituin artisti on vähemmän yllättäen Thomas Lundin.

Helsingin Sanomien laajan selvityksen voit käydä läpi tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat