Paikalliset

Hollywoodin Walk of Fame on saamassa Tampere-version – Tullille suunnitellaan Musiikin tähtikatua

KAUPUNKI Hollywoodin Walk of Famen kaltaisella kadulla kunnioitettaisiin musiikin ammattilaisia.

Hollywoodin Walk of Fame on elävä katu. Tullin alue on sopivin mahdollinen paikka Musiikin tähtikadulle, vakuuttavat Tampere-talon kiinteistöpäällikkö Marko Koivisto ja toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Owen Lloyd/Wikimedia Commons

Tampereen Tullin alueelle suunnitellaan Musiikin tähtikatua. Uusi Tullikamarin aukiolta Tampere-talolle kulkeva katureitti olisi kunnianosoitus suomalaiselle musiikille.

Keskeinen osa ideaa olisivat katuun upotettavat kunnioitettavien musiikin alan ammattilaisten tähtilaatat.

Tunnetuin vastaava esimerkki on Hollywoodin Walk of Fame, jossa näyttelijöitä, muusikoita ja muita viihdeteollisuuden toimijoita kunnioittavia tähtiä on 2 500. Musiikintekijöille omistettuja tähtikatuja on muun muassa Lontoossa, Manchesterissa ja Wienissä.

– Tampere on vahva musiikkikaupunki ja haluamme profiloitua kulttuuri- ja tapahtumakaupunkina. Meillä on uniikki historia ja vireydestä kertoo se, että Tampereelta tilitetään Suomessa eniten Gramex-korvauksia soitetusta musiikista, toteaa Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Ahokkaan mukaan ideaa Tampereen Musiikin tähtikadusta on kypsytelty yhteistyössä Musiikki & Media -tapahtuman järjestäjien kanssa.

– Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä Tampereella järjestettävä musiikin ammattilaistapahtuma on lajissaan maailman vanhimpia ja kaupunki pääsee näin myös juhlistamaan tapahtumaa, josta se voi olla hyvin ylpeä.

Tampereen kaupungin Viiden tähden keskusta -kehitysohjelma on tilannut Musiikin tähtikadusta idea- ja rakennussuunnitelman suunnittelutoimisto Rambollilta.

– Odotamme suunnitelmaa siitä, miten tämä olisi toteutettavissa visuaalisesti ja rakenteellisesti, kertoo projektipäällikkö Markus Joonas.

Suunnitelmaa odotetaan jo kevään aikana ja konkreettisiin töihin pitäisi päästä tämän vuoden puolella. Työt on tarkoitus aloittaa Tampere-talon pääovelta keskustaan kohti laskeutuvalta Åkerlundinkadun pätkältä.

– Musiikin tähtikadun toinen pää olisi luontevasti Tampere-talolla ja toinen Tullikamarin aukiolla. Kun aukiota täydennysrakennetaan ja uudistetaan, siihen syntyvästä sisäpihasta tulee merkittävä populaarikulttuurin keskittymä, visioi Joonas.

– Ja kokonaisuutta tähdentää vielä yhdelle kulmalle nouseva Areena, muistuttaa Ahokas.

Ahokkaan mukaan sitä, miten tähtensä katuun saavat alkuvaiheessa ja myöhemmin valitaan, ei ole vielä päätetty.

– Tarkoituksena on, että Musiikin tähtikatu on kiinnostava myös kansainvälisesti, linjaa Ahokas.

Suunnittelun ja ensimmäisten Åkerlundinkadulla tehtävien töiden budjetti on 100 000 euroa.

LUE LISÄÄ: Pääkirjoitus: Henkevä Tulli

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tornitalo Itsenäisyydenkadun reunaan, uusi kaupunkiaukio... – Uuden Tullikamarin aukion asemakaava tuotiin nähtäville14.12.2018 08.54
Tampere-talo perustaa oman tapahtumayksikön – Lupaa myös suuria kaupunkitapahtumia, ensimmäinen jo kesällä6.3.2019 10.00
Tampere-talon kasvu jatkuu – Liikevaihto on yli kaksinkertaistunut kuudessa vuodessa12.2.2019 09.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat