Paikalliset

Perinteinen messutapahtuma palaa Tampereelle yhdeksän vuoden tauon jälkeen

Jan Pippingsköld

Perinteinen tamperelainen messutapahtuma Perhomessut palaa Tampereelle yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

33. Perhomessut järjestetään 13.–14. huhtikuuta ja paikkana on AutoCenter Areena Linnainmaalla.

Perhomessut järjestettiin ensi kerran Tampereella vuonna 1987, jolloin messupaikka oli aluksi Sorin nuorisokeskus ja ajankohta osuvasti huhtikuun loppupuoli. Messuille oli selvästikin tilaus, sillä yli 700 henkeä sai ahtaisiin tiloihin sellaisen tungoksen, että seuraavaksi vuodeksi varattiin pikimmiten tuplasti tilaa Puisto-Emmaukseen.

Tesoman jäähalli vakiintui messupaikaksi 1992 ja sekin osoittautui melko pian ahtaaksi, vaikka 1995 messut laajennettiin kaksipäiväisiksi. Vuonna 2000 kokeiltiin myös Messujen järjestämistä Pirkkahallissa, mutta kokeilu jäi yhteen kertaan ja seuraavana vuonna palattiin Tesoman Jäähalliin. Vuonna 2010 Messut siirtyi Ylöjärven liikuntakeskukseen, jossa tapahtuma järjestettiin ansiokkaasti tähän asti.

Perhomessut on edelleen Suomen ainoa nimenomaan perhokalastukseen keskittyvä messutapahtuma.

Messuille pyritään joka vuosi saamaan perhokalastuksen eri osa-alueiden ammattilaisia, perhonheiton, perhonsidonnan, kalastuspaikkojen ja -mahdollisuuksien osaajia. Tänä vuonna esittelyssä on muun muassa Torniojokilaakson kalastusmahdollisuuksia sekä esimerkiksi Vaelluskala ry:n uudet kuulumiset vaelluskalojemme tilasta ja Etelä-Suomen taimenjokien kunnostuksesta.

Tapahtuman kävijämäärä on alun heilahtelujen jälkeen asettunut noin 1000 messuvieraaseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat