Paikalliset

Näin Kangasala kaupungistuu – Uudet asukkaat haluavat asunnon keskustasta bussipysäkin läheltä

Suomen uusimman kaupungin johtaja näkee tulevaisuuden valoisana.

Kangasalan kaunopuheinen kaupunginjohtaja näkee kaupungin tulevaisuuden valoisana.

Joonas Alanne

Oskari Auvinen aloitti Kangasalan kunnanjohtajana vuonna 2013. Kun Kangasalasta tuli vuodenvaihteessa 2018 kaupunki, Auvisesta tuli kaupunginjohtaja. Auvisen mukaan Suomen uusimmalle kaupungille kuuluu hyvää.

– Se liittyy vahvasti koko kaupunkiseudun kaupungistumiseen ja kehitykseen. Kangasalan muuttovoitto on ollut viime vuosina erittäin suurta. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä siihen, hän sanoo.

Auvisen mukaan kasvu osoittaa, että kaupungissa on tehty oikeita ratkaisuja.

– Olemme tarjonneet monipuolisia asumisvaihtoehtoja ja tarttuneet muuttuneisiin asumistrendeihin. Suurin osa meidän muuttovoitostamme on 25-30-vuotiaita ja esimerkiksi lapsiperheitä.

Kangasala on ollut perinteisesti omakotitalovaltainen, mutta viime vuosina uusia kangasalaisia ovat kiinnostaneet rivi- ja kerrostalot erityisesti joukkoliikennevyöhykkeen varrella.

– Joukkoliikenteen käytössä on tapahtunut todella suuria muutoksia. Vielä kolmisen vuotta sitten matkustatapahtumia oli 800 000–900 000 vuodessa, tällä hetkellä niitä on puolitoistamiljoonaa.

Kaupungin vahvuutena hän pitää asumisvaihtoehtoja.

– Meillä on tarjota sekä kerrostalo-, rivitalo- että myös omakotitalovaihtoehtoja. Kaikkiin näihin liittyy kysyntää, josta yhä suurempi osa kohdistuu kuitenkin yhä selvemmin keskusta-alueelle.

Tämä kertoo Auvisen mukaan siitä, miten kaupungiksi kasvanut Kangasala on muuttunut.

– Sama näkyy myös elinkeinopuolella. Teemme tällä hetkellä kovaa työtä tonttitarjonnan lisäämiseksi, sillä nykyinen varanto alkaa hupenemaan.

Kaupungin keskusta on myllätty isojen rakennusprojektien vuoksi.

– Olemme saaneet valmiiksi uimahallin laajennuksen, kymmenkerroksisen asuin-hotellirakennusyhdistelmän ja parhaillaan rakennetaan pysäköintihallia. Olen ollut viime viikkoina erittäin iloinen siitä, että kasvavan kaupungin sydämen ääni, nimittäin paalutus, on kuulunut tänne omaankin työhuoneeseeni, runoilee Auvinen.

– Olen iloinen jokaisesta haasteesta, joka tähän keskustaan liittyy, koska se kertoo siitä, että Kangasala kasvaa ja kehittyy.

KokoTampereen kaupunkiseudun yhteisenä haasteena hän pitää kasvun jatkumista.

– Tärkeintä on tehdä niin hyvää yhteistyötä muiden kanssa, että tänne halutaan myös jatkossakin muuttaa.

Oskari Auvinen

Syntynyt Lappeenrannassa 13. lokakuuta 1972.

Valittiin Kangasalan kunnanjohtajaksi 2013.

Valmistunut Tampereen yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat