Paikalliset

Aurinkoenergialla toimiva älyroskis ja mehiläisiä katolla tarhaava kulttuuritalo palkittiin

YMPÄRISTÖ Aurinkoenergialla toimivan älyroskiksen kehittäjä ja ekologinen kongressi- ja kulttuuritalo palkittiin ympäristötyöstä.

Kunniamaininnan saaneen Tampere-talon katolla tarhataan mehiläisiä.

Marjo Rämö

Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt Pirkanmaan ympäristöpalkinnon 2018 Lehtovuori Oy:lle lajittelevien keräilyastioiden kehittämisestä ja aurinkoenergian hyödyntämisestä keräyskapasiteetin lisäämiseksi.

Lehtovuori Oy suunnittelee ja valmistaa tuotteitaan Ylöjärvellä. Vuoden 2018 uutta innovaatiota yhtiön tuotteissa edustaa aurinkosähköllä toimiva keräysastia.

– Lehtovuori on kehittänyt jäteastian kanteen täyttöasteen tunnistavaa tekniikkaa sekä aurinkovoimalla toimivan puristimen. Jäteaineksen tiivistäminen astiassa ja tyhjennystarpeesta ilmoittava järjestelmä vähentävät tarvittavien tyhjennyskertojen määrää ja siten myös kuljetuspäästöjä ja -kustannuksia. Lehtovuori Oy:n älyroskis on yksi tekijä kohti vähähiilisempää ympäristöä, toteaa kehittämispäällikkö ja palkintoraadin puheenjohtaja Elina Viitanen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Palkintoraati päätti jakaa ympäristöpalkinnon lisäksi myös kunniamaininnan Tampere-talo Oy:lle aktiivisesta ja pitkäaikaisesta työstä ympäristövastuullisen toiminnan kehittämisessä.

– Tampere-talo Oy on tehnyt aktiivista työtä ekologisen ajattelun ja vihreiden tekojen edistämiseksi omassa toiminnassaan. Konkreettisina esimerkkeinä Tampere-talon ympäristöteoista mainittakoon talolle vuonna 2014 myönnetty joutsenmerkki ja sen myötä käyttöön omaksutut toimintatavat, omassa kattopuutarhassa viljeltävä lähiruoka, aurinkopaneeleiden käyttö energiantuotannossa sekä jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä huolehtiminen, Viitanen jatkaa.

Pirkanmaan ympäristöpalkinto on jaettu vuodesta 1987 lähtien. Pirkanmaan ELY-keskus jakoi Pirkanmaan ympäristöpalkinnon ensimmäistä kertaa vuonna 2010.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Toiminta on ollut pitkäjänteistä" – Pirkanmaan ympäristöpalkinto Käymäläseura Huussille12.2.2018 10.22
Tampere-talon mehiläisten hunajat menevät jäätelöön ja drinkkeihin – Loppukesästä hunajaa voi ostaa purkeissa 30.5.2018 07.00
Hesburgerin perustaja: Ympäristöä kuormittavista raaka-aineista kannattaisi tehdä kalliita23.2.2019 07.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat