Paikalliset

Suomen kovin burgerintekijä löytyi Tampereelta – Voittajasta ei jäänyt epäilystä: "Kenties elämäni parhain burgeri"

Suomen ensimmäisen Burger Battle –kilpailun voittaja on Pekka Koponen Tamperelaisesta Ravinteli Huberista

Otto Helkama

Tamperelaisen ravintola Huberin keittiömestari Pekka Koponen on valittu Burger Battlen parhaaksi burgerintekijäksi. Voittaja palkittiin 4 000 euron rahapalkinnolla.

Burger Battle 2019 -kisat järjestettiin Fastfood & Café & Ravintola -ammattitapahtumassa 6.–7. maaliskuuta Helsingissä. Kilpailun järjestivät Food Camp Finland ja Lantmännen Unibake.

Kilpailu oli kovatasoinen, sillä mukana oli kahdeksan keittiöalan huippuammattilaista eri puolelta Suomea. Koposen jälkeen toiseksi sijoittui Sami Liimatainen Jyväskylän Naughty BRGRista, kolmanneksi Petri Tauriainen Turusta Ravintola Teinistä ja neljänneksi Jari Rahkola RUOK Burger Rukasta.

Finaalitehtävän teemana oli käsityöläisyys ja raaka-aineina käytettiin kilpailun yhteistyökumppaneiden tuotteita. Käytettävänä oli mm. HK:n lihoja ja valikoima Arlan juustoja. Kilpailijat valmistivat mahdollisimman monta burgerin omin käsin. Esimerkiksi kastikkeet oli valmistettu ja sämpylät leivottu itse.

– Kilpailu oli kovatasoinen, mutta kilpailijoista nousi ylivoimainen voittaja. Pekan voiton ratkaisi huolella valmistettu burgeri, jossa kaikki maut olivat tasapainossa. Sekä semifinaalin että finaalin tuotteet olivat ammattitaidolla ja intohimolla valmistettu. Sain tänään maistaa kenties elämäni parhaimman burgerin, kertoo Burger Battle 2019 -kilpailun päätuomari Pekka Terävä.

Muita tuomariston jäseniä olivat ravintoloitsija ja keittiömestari Akseli Herlevi (Naughty BRGR), Executive Chef Marko Hirvonen (Lantmännen Unibake), Keittiömestari ja kehityspäällikkö Sami Rekola, (HKScan Pro), keittiömestari Lasse Koistinen (Art Food Heaven) sekä luova johtaja Risto Mikkola (Kotipizza Group).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Euroopan 19:nneksi paras hampurilaispaikka on Tampereella – "Suuret annokset ja mahtavat värit koukuttavat"24.2.2019 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat