Paikalliset

Puoluepolitiikan epävirallinen SE-mies tempaisee jälleen – Nyt Harri Aalto pyrkii eduskuntaan Väyrysen Tähtiliikkeen kautta

Harri Aalto lähtee jälleen mukaan uuteen puolueeseen. Mies on Paavo Väyrysen Tähtiliikkeen yksi eduskuntavaaliehdokkaista.

JHL

Pirkkalalainen kunnanvaltuutettu Harri Aalto pitänee hallussaan suurella todennäköisyydellä yhtä epävirallista Suomen-ennätystä. Vuodesta 1992 Pirkkalan valtuustossa ollut Aalto on edustanut kuntapolitiikassa jo neljää eri puoluetta, ja nyt syksyllä 2018 oli luvassa jo viides ryhmä, kun Aalto jatkoi politiikassa omana ryhmänään. Vasemmistoliittoon mies on kuulunut kahdesti.

Tamperelainen uutisoi Aallon vaiheista viime syksynä.

Nyt luvassa on kuudes porukka: Harri Aalto lähtee eduskuntavaaleihin Paavo Väyrysen Tähtiliikkeen ehdokkaana. Aalto kertoo Tamperelaiselle, että päätös oli helppo.

– Ryhmä ajaa sellaista maahanmuuttopolitiikkaa, jonka allekirjoitan. Lisäksi pienten ihmisten asialla oleminen ja heikompiosaisten puolustaminen on aina ollut minulle tärkeä asia. Tähtiliikkeen kanta sotilasliittojäsenyyteen on myös tiukka, ja sekin sopii minulle erinomaisesti. Lisäksi Tähtiliike kannattaa itsenäisiä valtioita ja suhtautuu kriittisesti talousliittoihin sekä Euroopan Unioniin, Aalto listaa.

Syksyllä sukset menivät SDP:n kanssa ristiin nimenomaisesti maahanmuuttokriittisten Facebook-kirjoitusten takia.

– Taustalla oli Facebook-kirjoittelu ja haastattelut, jotka puolue koki liian maahanmuuttokriittisiksi. Itse olen sitä mieltä, että sellaisia kantoja demarikin voi tuoda esille. Ymmärrän toisaalta puoluettakin: nyt SDP elää sellaista vaihetta, että kieli kannattaa tietysti pitää keskellä suuta, Aalto kommentoi Tamperelaiselle syksyllä 2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Onko Harri Pirkkalasta jo puoluepolitiikan SE-mies? – Edustanut neljää eri puoluetta, yhtä niistä jopa kahdesti31.10.2018 18.00
Paavo Väyrynen kolmanteen puolueeseensa – Seitsemän tähden liike rekisteriin21.12.2018 14.39
Väyrysen kohuttu Seitsemän tähden liike julkisti ehdokkaita Pirkanmaalla – "Tavoitteena yksi tai useampi kansanedustaja"23.1.2019 10.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat