Paikalliset

Onneksi olkoon, Vuoden Tamperelainen 2019! – Costello kaappasi palan Hämeenkatua

KILPAILU Popedan kitaristi Costello Hautamäki voitti äärimmäisen tiukan Vuoden Tamperelainen 2019 -äänestyksen

Vuoden Tamperelainen 2019 Costello Hautamäki sai palkinnoksi Hämeenkadussa viime vuosisadan alkupuolelta palvelleen nupukiven.

Petteri Mäkinen

Positiivinen ja aina kohtelias peritamperelainen kitarasankari, joka ei vuosikymmenien huimasta rockurasta huolimatta ole saanut aikaan minkäänlaisia skandaaleja.

Näin voi tiivistää yhteen virkkeeseen Costello Hautamäkeä Vuoden Tamperelainen 2019 -kilpailussa äänestäneiden perustelut.

Popedan kitaristi voitti äänestyksen keräämällä tasan 10 prosenttia äänistä.

– 55 vuotta tamperelaisuutta tämä vaati. Sinä aikana aika paljon vettä virrannut Tammerkoskessa ja Hämeenkadun pinta kulunut, pohtii paljasjalkainen tamperelainen.

Jälkimmäinen vertaus oli osuva, sillä Hautamäki sai palkinnoksi palasen Hämeenkatua eli Tampereen pääkadun pinnassa viime vuosisadan alkupuolelta palvelleen ja ratikkaremontin yhteydessä puretun graniittisen nupukiven.

Vuoden Tamperelainen -palkinnot vuosille 2019–24 on luovuttanut Tampereen kaupunki. Palkintona on kilpailun alusta saakka jaettu kaupungin rakentamiseen käytettyä harmaata graniittia jossain muodossa.

– Pistän pianon päälle. Se kyllä kestää, suunnittelee Hautamäki.

Äänestyksen kärki oli ennätyksellisen tiukka, sillä yhteensä 3262 äänestä huolimatta kärkikolmikko mahtui viiden äänen ja 0,2 prosenttiyksikön sisään. Costello Hautamäen jälkeen kakkoseksi nousi Ilveksen kannattajayhdistys Ilves Ikuisesti ry ja kolmoseksi laulaja Jarkko Ahola.

Ahola nousi kärkikolmikkoon ehdokaslistan ulkopuolelta, kuten myös neljänneksi sijoittunut Hämeenpuistossa suosittua vihkokauppaa pyörittävä yrittäjä Sandy Talarmo ja perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Veikko Vallin.

Poikakuoro Pirkan pojista Sensuurin kautta Popedaan päätynyt ristimänimeltään Vesa-Pekka Hautamäki on tehnyt myös soololevyjä. Myös Costellon pojat Jimi ja Alex Hautamäki ovat löytäneet musiikin pariin.

– Positiivinen elämänasenne lähtee musiikista. Rock and roll pidentää murrosikää.

Nykyisin Annalassa asuvan Hautamäen lapsuusvuoden kuluivat Tampereen keskussairaalan liepeillä ja nuoruusvuodet Viinikassa. Viime vuosina muun muassa Kaukajärven puolestapuhujana julkisuudessa esiintynyt kitaristi löytää oman suosikki-Tampereensa lapsuudenmaisemista.

– Kaupin metsät olivat kovat juttu. Siellä oli myös jalkapallokentät ja jousiammuntaradat. Nykyisin tulee Tampereen keskustassa ihan vaan ihailtua taloja. Vanhat talot ovat niin hienoja, että tarvitse ulkomaille lähteä.

Vuoden Tamperelainen -palkinto on jaettu yhtäjaksoisesti vuodesta 2002 saakka. Kilpailun järjestävät Kaupunkilehti Tamperelainen ja Tampere Tunnetuksi ry.

EDIT 23.2. kello 19.30: Korjattu ristimänimi Vesa-Pekka Hautamäeksi.

LUE MYÖS: PÄÄKIRJOITUS: HIENO MIES!

Vuoden Tamperelainen 2019

1) Costello Hautamäki 10,0 %

2) Ilves Ikuisesti ry 9,9 %

3) Jarkko Ahola 9,8 %

4) Sandy Talarmo 7,3 %

5) Veikko Vallin 7,1 %

Ääniä yhteensä 3262

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Hermo- ja kipulääke" – Tässä on Vuoden Tamperelainen 2018, katso top 5!17.2.2018 08.00
Pate-valta jatkuu! – Tässä Vuoden Tamperelainen 2017 tulokset11.2.2017 13.30
"Iloa ja hyvää PR:ää Manseen" – Tässä on Vuoden Tamperelainen 201613.2.2016 13.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat