Paikalliset

Olli Lindholm viimeisessä haastattelussaan Tamperelaiselle – oikeudenkäynti jätti mieheen jälkensä: "Eivät ne levyssä näy, mutta minussa kyllä"

Olli Lindholm ehti asua Tampereella yli 30 vuotta.

Petteri Mäkinen

Edesmennyt Yö-solisti Olli Lindholm antoi viimeisen haastattelunsa Tamperelaiselle syyskuussa 2018. Lindholm puhui haastattelussa paitsi uudesta levystään myös oikeudenkäynnissä selvitetystä erottamiskiistasta.

Tamperelainen julkaisee jutun nyt uudelleen kokonaisuudessaan.

 

Olli Lindholmin biisikynä kuivui, mutta levyn isyyden hän tunnustaa

Hienoja huolella tehtyjä lauluja. Biisit on hyvin tuotettu ja tekstit ovat onnistuneita. Tämä on levy, jonka ihmiset kuuntelevat aloitettuaan loppuun.

Laulaja Olli Lindholm ei säästele ylisanoja, kun puheena on Yön tänään julkaistava uutuuslevy Mitä jos mä rakastan.

Yhtyeen 21:s studioalbumi on Lindholmin mukaan jatkumoa yhtyeen määrätietoiselle uudistuslinjalle.

– Tämä on modernia, mutta tunnistettavaa Yötä, tarkentaa laulaja.

Lindholmin mukaan yhtyeessä ollaan hyvällä tiellä pois 2000-luvun alkuvuosien tuotannosta, joissa kappaleet alkoivat muistuttaa liikaa toisiaan.

Tärkeä tekijä uudella levyllä on ollut tuottaja Rauli Eskolin, joka tunnetaan yhteistyöstään muun muassa Haloo Helsinki! ja Neljä Ruusua -yhtyeiden sekä Herra Ylpön ja CMX:n kanssa.

– Yhdellä sanalla sanoen albumi on raikas. Siitä henkii huolellisuus, yhteishenki, määrätietoisuus ja halu mennä rohkeasti eteenpäin. Levystämme paistaa alusta loppuun asti myös yhtyeen hyvä itseluottamus, jatkaa Lindholm.

Levyltä aiemmin julkaistut Mitä jos mä rakastan sua - ja Onnellisia vuosia -kappaleet ovat Antti Kleemolan ja Mikko Karjalaisen käsialaa.

Laulajan ylitystulvasta huolimatta silmään pistää se, ettei levyllä ole yhtään Lindholmin omaa kappaletta.

– Ei ole lähtenyt. Välillä tulee hittejä, välillä ei mitään. Siihen, että voi ottaa kitaran käteensä ja tapailla sitä koko päivän, ei ole ollut aikaa.

Lindholm myöntää, ettei biisinikkarin kynän kuivuminen ole ”herkullinen tilanne”. Syytä ei hänen mukaansa kannata hakea esimerkiksi Voice of Finland -ohjelman kuvausten viemästä ajasta.

– Jos olen jostain saanut virtaa, niin nuorten artistien kanssa työskentelystä.

Sen sijaan näkyvästi julkisuudessa ja viime viikolla Pirkanmaan käräjäoikeudessa käsitellyt kiistat kahden entisen Yön jäsenet erottamisprosessista ovat Lindholmin mukaan jättäneet jälkensä.

– Eivät ne levyssä näy, mutta minussa kyllä, myöntää Lindholm.

Yön nokkamiehen mukaan hänellä ei ole mitään ongelmia tunnustaa levyä omakseen tai ainakin itsensä näköiseksi, vaikka omat biisit puuttuvatkin.

– Meillä oli levyä varten yli 30 biisiä ja minä valitsin levylle päätyneet 11 kappaletta.

Yö on perustettu vuonna 1981. Lindholm on ainoa alkuperäisjäsen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Porin kaupunki järjestää suruliputuksen Olli Lindholmin muistolle – myös Porin Ässät muistaa pitkäaikaista faniaan12.2.2019 14.20
The Voice Of Finland vahvisti: Näin ohjelma etenee Olli Lindholmin kuoleman jälkeen12.2.2019 14.35
Olli Lindholm on kuollut – Yhtye vahvistaa asian: Syynä sairaskohtaus12.2.2019 12.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat