Paikalliset

"Tässä on ollut vähän puhdistuksen makua" – Kokoomusvaltuutettu jätti poliisille tutkintapyynnön Atanas Aleksovskin puolesta

ILMOITUS Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Erkki Axén haluaa nyt, että poliisi selvittää moniko kaupungin virkamies on ollut tietoinen Atanas Aleksovskiin kohdistuneista rikosepäilyistä ennen Finnpark Oy:n hallituksen jäsenten valintaa.

Atanas Aleksovski (sd.) ei jatka kaupunginhallituksessa ja sen konsernijaostossa.

Pekka Ruissalo

Soppa Atanas Aleksovskin (sd.) ympärillä sakenee: torstaina kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Erkki Axén jätti Sisä-Suomen poliisille tutkintapyynnön, jossa hän pyytää poliisia selvittämään, ovatko Tampereen kaupungin virkamiehet olleet keväällä 2018 tietoisia Aleksovskiin liittyneistä rikosepäilyistä ennen Finnpark Oy:n hallituksen jäsenten valintaa.

Tutkintailmoituksessa mainitaan erikseen kolme kaupungin korkeaa viranhaltijaa nimeltä.

– Olen vähän haistellut ilmoja tässä hommassa, ja hiukan sellainen haju on tullut että virkamiehetkin ovat tyrineet. Sitten on ihan selvää ajojahdin makuakin. Sellaista on ennen kaikkea Atanaksen omassa puolueessa, siellä on koitettu kampittaa Atanasta koko ajan, Axén täräyttää.

– Voi sanoa, että tässä on ollut vähän sisäisen puhdistuksen makua. Atanas on vaatinut paljon, eikä siitä ole oikein tykätty. Itse olen aina tykännyt miehestä kovasti ja luotan häneen täysin, Axén jatkaa.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Juha Siljamäki on merkitty tapauksen tutkinnanjohtajaksi. Hän vahvistaa asian Tamperelaiselle.

– Tällainen ilmoitus on tosiaan jätetty. Nyt tehdään esiselvitys ja katsotaan sitten asiaa uudestaan, Siljamäki kertoo.

Poliisi on aloittanut myös esitutkinnan, joka liittyy kaupungin omistaman Finnpark Oy:n hallituksen puheenjohtajan valintaan.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 9. tammikuuta Atanas Aleksovskin seitsemäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Tuomio tuli luottamusaseman väärinkäytöstä Muotialan tonttikauppaan liittyen. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Atanas Aleksovskille tuomio Muotialan tonttikaupasta9.1.2019 15.19
Kotilinnasäätiön asukastoimikunnat Aleksovskista: "Toiminnanjohtajamme nauttii suuren asukasenemmistön luottamusta"8.2.2019 08.40
Aleksovski lupasi Kotilinnasäätiön asukastilaisuudessa, että hän tuo säätiölle miljoona euroa9.1.2019 16.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat