Kiista tukkitiestä: Tästä ilmakuvasta näkee, missä rakennelma ja huoltotie kulkivat

Tontit on piirretty karttaan violetilla. Tukkitien rakennelma kulki reitillä, joka on osoitettu punaisella nuolella. Tukkitien huoltotie näkyy painanteena, joka on merkattu vihreällä nuolella.

Ilmakuva vuodelta 1946 / Tampereen kaupunki

Tampereen kaupungin päätöksenteossa kiistellään parhaillaan Pispalassa aikoinaan sijainneen Punaisen tukkitien sijainnista. Tukkitie on ollut tarkoitus suojella, mutta suojeltavan alueen leveydestä on tullut erimielisyyttä. Pirkanmaan maakuntamuseon mukaan tukkitiestä pitäisi suojella koko uoma, jossa sijaitsivat sekä tukkitien rakennelma että huoltotie. Yhdyskuntalautakunnan mielestä tukkitiestä voidaan suojella vain se alue, jossa rakennelma sijaitsi. Lautakunnan päätös ei ollut yksimielinen. 

Yhdyskuntalautakunnan tämänviikkoiseen kokoukseen tilattiin rakennustarkastaja Eija Muttonen-Mattilalta selvitys siitä, missä tukkitien rakennelma on aikoinaan sijainnut.

Huoltotien ja rakennelman sijainti on helppo selvittää myös itse Tampereen kaupungin karttapalvelusta laittamalla vanha ilmakuva ja tonttikartta päällekkäin. Tukkitie on selvästi näkyvissä vuoden 1946 ilmakuvassa, vaikka rakennelma olikin tuolloin jo purettu.

Yllä olevassa kuvassa näkyvät tontit, joiden päältä tukkitie kulki. Tontit on merkattu violetilla värillä. Varsinainen rakennelma meni oikealla sijaitsevien tonttien päältä. Reitti on merkattu punaisella nuolella. Maassa on yhä näkyvissä tukkitien perustuksia, joista osa on merkattu punaisella pisteellä. Tukkitien huoltotie kulkee vasemmalla sijaitsevien tonttien puolella. Reitti on osoitettu kuvassa vihreällä nuolella.

Lue lisää tukkitiestä täältä: Pispalan tukkitiestä on tulossa lihava riita Tampereella – Tukkitie on tarkoitus suojella, mutta millä ehdoin?

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat