Paikalliset

Seura: Tampereen työvoimaviranomaiset haluavat tietää työttömän painoindeksin – Professori: "Nämä kysymykset tuntuvat oudoilta"

Seura-lehti kertoo, että Tampereen kaupungin työllisyyspalvelujen Kompassi-kyselyssä on mukana hyvin henkilökohtaisia asioita, jotka liittyvät muun muassa henkilökohtaiseen hygieniaan. Kyselyssä tiedustellaan myös työttömän painoindeksiä.

Lisäksi Kompassissa tiedustellaan työttömän maksuhäiriömerkintöjä ja sitä, onko omaisuutta ulosotossa.

Seuran haastattelema henkilö on kokenut Kompassin kysymykset leimaavina.

Helsingin yliopiston työoikeuden emeritusprofessori Kari-Pekka Tiitinen kertoo Seuralle, että kysymykset ovat epäasiallisia.

– Suomessa on kohtuullisen hyvä yksityisyyden suoja. Ei viranomainen saa mitä tahansa kysellä. Nämä kysymykset tuntuvat oudoilta, Tiitinen kommentoi Seuralle.

Tampereen työllisyyspalveluista vastataan Seuralle, että kysymykset voivat kuulostaa hassuilta, jos ne irrottaa asiayhteydestä. 

– Haluan korostaa, että ei meillä ole sellaista käsitystä, että esimerkiksi huono hygienia olisi työttömien ongelma. Asiakas tekee itse arvioinnin, palvelupäällikkö Sari Oksanen sanoo.

Seuran mukaan paperiset kyselyt tuhotaan silppurissa täytön jälkeen ja digitaaliset kyselyt säilytetään sähköisessä rekisterissä, joka on tietosuojattu.

Tampereen kaupungin vastine kohuun löytyy täällä: Tampereen kaupunki vastaa työttömien painoindeksikohuun – "Kompassiin vastaaminen on vapaaehtoista"

EDIT 25.1.2019 klo 17.35: Lisätty linkki Tampereen kaupungin vastineeseen, jossa kerrotaan lisätietoja Kompassista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Huima lasku työttömien määrässä – työllisyys nousi jo 72,5 prosenttiin24.1.2019 10.03
TE-toimistojen väelle tarjotaan lisäsatasia – "Yksi keinoista pitkään työttömänä olleiden työllistymisessä"27.12.2018 10.04

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat