Paikalliset

Apulaisoikeusasiamies puuttui Tampereen huumehoitoon: Laitoshoitoon pääsyssä ei huomioida yksilöllisiä tarpeita riittävästi

Kuvituskuva

Jussi Vehkasalo

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies on puuttunut Tampereen kaupungin järjestämään huumehoitoon. Asia koskee laitosmuotoiseen huumevieroitukseen pääsyä.

Kantelija arvosteli sitä, että Tampereen kaupungin järjestämä huumevieroitushoito ei toteudu asianmukaisesti ja että laitoskatkaisuhoitoon pääsemistä rajoitetaan ja vaikeutetaan.

Apulaisoikeusasiamies pyytää nyt Tampereen kaupunkia täsmentämään päihdehuollon laitoshoitoon ohjaamisen kriteereitä. Apulaisoikeusasiamies odottaa 31. tammikuuta mennessä vastausta siihen, mihin toimenpiteisiin Tampereen kaupunki ryhtyy.

Apulaisoikeusasiamies pyytää Tampereen kaupunkia huomioimaan sen, että laitoshoitoon pääsyssä pitää huomioida myös yksilölliset kriteerit.

Tampereen kaupunki laati valitusprosessin aikana tarkat kriteerit, joiden perusteella laitoshoitoon voi päästä. Apulaisoikeusasiamies pitää hyvänä sitä, että Tampereelle saatiin kriteerit, mutta ne eivät kuitenkaan riitä.

– Ohjeiden tulee jättää tilaa palvelun tarvitsijan yksilöllisen tarpeen huomioon ottamiselle. Ohjeet ja käytännöt, jotka eivät jätä tilaa palvelun tarvitsijan yksilöllisen tarpeen huomioon ottamiselle, ovat siten ristiriidassa lainsäädännön kanssa, apulaisoikeusasiamies muistuttaa kannanotossaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kolme pääsi palkkatöihin ja kaksi työkokeiluun – Tässä Tampereen uudistuneen huumehoidon onnistumiset ja takapakit4.10.2018 07.00
Tampereen kaupungin huumehoidossa ei ole paljon kehuttavaa, mutta yksi valonpilkahdus löytyy 29.6.2018 08.18

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat