Paikalliset

Miksi uuden Iron Skyn valmistuminen kesti niin pitkään? – Näin vastaavat tuottaja ja ohjaaja, katso video

Uusimman Iron Sky-elokuvan valmistumiseen meni viisi vuotta. Ohjaaja Timo Vuorensola on tyytyväinen lopputulokseen.

Pekka Ruissalo

Tämän elokuvan piti valmistua jo huomattavasti aiemmin. Ei kuitenkaan valmistunut. Kuvaukset olivat jo käytännössä valmiit, kun ensimmäinen haaste iski.

Kyseessä on kauan odotettu Iron Sky: The Coming Race. Ensimmäisenä tekijät huomasivat, että efektibudjetti on loppu.

– Sittenhän siinä tapahtui kaikennäköistä. Lopulta yksi rahoittajakin lähti pois, ja talousvaikeudet pahenivat tietysti entisestään sitä myötä. Sitten olimme markkinaoikeudessakin, muistelee elokuvan tuottaja Tero Kaukomaa.

Viiden vuoden ja moninaisten vaiheiden jälkeen ollaan lopulta tilanteessa, jossa elokuva on valmis ja tulee ensi-iltaan. Suomen ja maailman ensi-ilta on keskiviikkona 16. tammikuuta.

– Leffa on valmis ja olemme nyt tyytyväisiä. Budjetti on 20 miljoonaa euroa, ja odotamme maailmanlaajuisesti miljoonayleisöä, Kaukomaa sanoo.

Elokuvan tamperelaislähtöinen isä ja ohjaaja Timo Vuorensola sanoo, että tuotannon ja brändin osalta tavoitteet ovat edelleen kaukana vaatimattomista.

– Kyllä me siitä lähdemme, että tästä tulisi valtava, kokonaisvaltainen tuoteperhe. On toisaalta elokuvia, mutta sitten myös oheistuotteita ja kaikkea vastaavaa, Vuorensola visioi.

Katso ohjaajan haastattelu oheiselta videolta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uuden Iron Skyn ensi-iltapäivä julkistettu, katso uusi traileri – Viivästymisen taustalla raju oikeuskiista ja rahoitushuolet18.7.2018 12.08
Iron Sky saa jatkoa – faneilta suunnitteluun 150 000 dollaria8.7.2013 18.17
Iron sky julkaistaan sarjakuvana30.5.2013 14.42

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat