Paikalliset

Käräjätuomarin tiukat terveiset NHL-kiekkoilija Jori Lehterälle: "Tampereelle ja vähän äkkiä!"

NHL-kiekkoilija Jori Lehterä haluaisi olla itse paikalla, kun hänen osuuttaan huumeoikeudenkäynnissä käsitellään hänen mahdollista osallisuuttaan suureen kokaiinijupakkaan. Tiistaina käsiteltiin Lehterän osuutta ja miehen paikka näytti tältä.

Pekka Ruissalo

NHL-kiekkoilija Jori Lehterän paikka oli kaunokirjallisesti ilmaistuna autio ja tyhjä, kun tiistaina aamuyhdeksältä jatkettiin Tampereella suuren huumeoikeudenkäynnin käsittelyä. Lehterää epäillään kahdeksan kokaiinigramman ostamisesta, ja syyttäjän vaatimus asiassa on viisi kuukautta vankeutta. Haastehakemus ei määrittele, olisiko tuomio ehdottomana vai ehdollisena. Mies on kiistänyt syytteen.

Lehterän rahakas sopimus Philadelphia Flyersin kanssa päättyy kesällä 2019. On epäilty, että huumeoikeudenkäynnin pitkittyminen palvelisi tilanteessa, jossa huumetuomio katkaisisi palkanmaksun. Hitaammassa tapauksessa Lehterän kuuleminen tapauksessa venahtaisi juurikin ensi kesään, kun pelikausi rapakon takana on ohi.

Lehterän vuosipalkka on miehen pelirooliin nähden hulppea – 5 miljoonaa dollaria kaudesta. Miehen pelaamisen taso on laskenut kahtena viime kautena sen verran, että Lehterällä on ollut vaikeuksia mahtua joukkueensa pelaavaan kokoonpanoon. Philadelphia ei ole kuitenkaan ostanut pelaajan sopimusta ulos.

Asianajaja Ari Niemisen mukaan kyse on siitä, ettei aikatauluja ole saatu aseteltua yksiin. Niemisen mukaan Lehterällä olisi kova halu tulla henkilökohtaisesti oikeuteen.

Teknisesti ottaen asioita on mutkistanut suomalainen haastehakemus, joka ei ole virka-avun hitaudesta johtuen vielä tavoittanut Lehterää niin että hän olisi saanut hakemuksen allekirjoitettua.

– Jori haluaisi kovasti tulla paikalle, mutta aikataulut eivät ole tammikuun osalta osuneet, Nieminen perusteli ilme peruslukemilla.

Käräjäoikeuden tuomari Petteri Kosonen ei selityksille erityisesti lämmennyt.

– Voitte lähettää asiakkaallenne terveisiä, että jos hänellä kerran on mielenkiintoa selvittää tämä asia, niin Tampereelle ja vähän äkkiä, käräjätuomari totesi painokkaasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jori Lehterää ei nähdä tiistaina kokaiinikäräjillä – Kiisti poliiseille huumeenkäytön, selitti pyytäneensä pääepäiltyä "varmaan pihahommiin"7.1.2019 20.00
IL: Jori Lehterä ei saavu tiistaina käräjäoikeuteen – Syyttäjä vaatii viiden kuukauden vankeutta näistä rikoksista7.1.2019 12.05
Käräjäoikeudella on nyt erikoinen pulma: Haastehakemusta ei ole saatu Jori Lehterälle asti – koko oikeudenkäynti uhkaa viivästyä jopa useilla kuukausilla31.12.2018 16.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat