Puheenaihe

”Tämä saalistuksen tapa on aivan erilaista” – Lehdet: Alaikäisille tytöille lähetellään seksiviestejä Hyvinkäällä ja Turussa

Kuvituskuva.

Jasmin Kareinen/Arkisto

Oulussa tapahtuneet rajut seksirikokset ovat saaneet lasten vanhemmat varpailleen eri puolilla Suomea.

Riihimäellä ja Hyvinkäällä ilmestyvä Aamuposti sekä Turun Sanomat kertoivat tänään tapauksista, joissa alaikäisiä on houkuteltu seksisävytteisillä viesteillä.

Täysi-ikäiset miehet ovat tutustuneet alaikäisiin muun muassa pikaviestisovelluksissa.

Turun Sanomat kertoo 14-vuotiaasta tytöstä, joka oli saanut "Send me a nude" -viestin. Häntä pyydettiin siis lähettämään puhelimella oma alastonkuva. Viestin lähettäjä oli 20-vuotiaaksi irakilaiseksi esittäytynyt mies.

Tyttö oli viestitellyt tytön kanssa Snapchat-sovelluksessa ja matkustanut tapaamaan häntä Turun keskustaan. Ainakin kerran mies olisi yrittänyt kutsua häntä myös kotiinsa. Turun Sanomat kertoi, että tyttö on lievästi kehitysvammainen.

– Tämä saalistuksen tapa on aivan erilaista kuin minun omassa nuoruudessani. Nämä nuoret miehet ovat hyvin aktiivisia, tytön äiti kertoo haastattelussa.

Vastaavia rikoksia ilmoitetaan Lounais-Suomen poliisin mukaan Turussa kuukausittain.

Myös Itä-Uudenmaan poliisi saa tutkittavakseen tapauksia.

Hyvinkäällä tuli ilmi muun muassa tapaus, jossa alaikäinen tyttö sai seksuaalisviritteisiä viestejä ja tapaamispyyntöjä kahdelta mieheltä, kertoo Aamuposti. He käyttivät puhelimen WhatApp-sovellusta.

Tytön äiti kertoo viestien tulleen suomalaisista puhelinnumeroista. Toinen miehistä oli kuvan perusteella arvioituna ulkomaalaistaustainen.

Itä-Uudenmaan poliisilla on osasto, joka erikoistunut lapsiin kohdistuvien seksuaali- ja väkivaltarikosten tutkimiseen.

– Rikosnimikkeenä voi olla esimerkiksi lapsen houkutteleminen seksuaalisessa tarkoituksessa. Tekijöinä on suomalaisia ja ulkomaalaisia, ja viestejä tulee Suomen ulkopuoleltakin. Kohteena on sekä tyttöjä että poikia, osastolla työskentelevä rikoskomisario Heidi Niemi sanoo Aamupostille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nyt tuli varoitus poliisilta tyttölasten perheille – taustalla Oulun rajut tapahtumat4.12.2018 14.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat