Paikalliset

Nyt puhuu nuoren kultaleijonan isä: "Uraa on rakennettu päivä kerrallaan"

Toni Utusen Jari-isä on tyytyväinen poikansa menestykseen. Poika on jo muuttanut Hervannan-asunnosta omilleen asumaan, mutta pelipaidat ja mitalit ovat yhä isällä muistona pelaajaurasta, jonka pohjustamisessa Jari-isällä on ollut erittäin keskeinen ja merkittävä rooli.

Pekka Ruissalo

Tampereen Hervannassa asuva Jari Utunen on viettänyt viime päivinä hienoja aikoja. Utusen poika Toni on haastatteluhetkellä matkalla rapakon takaa Suomeen – jälleen yksi kultamitali kaulassaan.

Toni Utunen oli mukana Suomen alle 20-vuotiaiden kultaleijonien joukkueessa ja merkittävässä roolissa: poika ratkaisi maalillaan Suomen välieräpaikan puolivälieräottelussa Kanadaa vastaan ja vielä jatkoajalla.

– Olihan se hieno paikka pistää kauden ensimmäinen maali sisälle... poika on toki onnistunut näissä ennenkin, pari vuotta sitten tuli vastaavanlainen ratkaisumaali Venäjän verkkoon. Kyllä se tuntui tietenkin aika uskomattomalta, isä pohtii.

Maanantai-iltana kultaleijonat saapuvat Suomeen ja lentokentällä vastassa on todennäköisesti melkoinen hulabaloo. Sinne Jari Utunen ei lähde sekaan, vaikka se oli alun alkaen yksi vaihtoehto. Mies hakee Tonin Helsingistä tiistaiaamuna.

– Menen aamuneljältä töihin Munkkimiehille. Menen vähän aikaisemmin hommiin, jotta voin lähteä Tonia hakemaan Helsingistä, Jari Utunen kertoo.

– Tonin uraa on rakennettu päivä, viikko ja kuukausi kerrallaan. Jo pienenä oli havaittavissa, että poika pärjää vanhempienkin kiekkoilijoiden kanssa. Sitten on lähdetty katsomaan, mihin rahkeet riittävät.

Tällä kaudella Toni Utunen on ottanut muitakin askelia urallaan. Mies on vakiinnuttanut paikkansa Tapparan pelaavassa kokoonpanossa. Hän on nyt muuttanut asumaan myös omilleen yhdessä tyttöystävänsä kanssa.

Toni Utusen ura on vaatinut perheeltä varsin suuria satsauksia. Niistä Jari Utunen kertoo tarkemmin keskiviikon printti-Tamperelaisessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kanadan piti olla Suomelle ylivoimainen vastustaja – Tappara-puolustaja Toni Utunen oli toista mieltä, katso MTV3:n videot3.1.2019 08.39
Nuoret Leijonat suisti kiekkomaa Kanadan pois tolaltaan – "Tätä on vaikea niellä"3.1.2019 07.45
Nuoret Leijonat hurjasteli voittoon ensimmäisessä harjoitusottelussa20.12.2018 12.08

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat