Paikalliset

IL: Jori Lehterä ei saavu tiistaina käräjäoikeuteen – Syyttäjä vaatii viiden kuukauden vankeutta näistä rikoksista

NHL-kiekkoilija Jori Lehterää odotetaan käräjäoikeuteen tiistaiaamuna.

Pekka Ruissalo

NHL-kiekkoilija Jori Lehterä ei saavu Pirkanmaan käräjäoikeuteen tiistaina vastaamaan syytteeseen huumausainerikoksesta. Kihlakunnansyyttäjä Antti Virtasen rangaistusvaade on kova: Lehterälle vaaditaan viiden kuukauden mittaista vankeusrangaistusta. Lehterän epäillään hankkineen useammassa erässä kahdeksan grammaa kokaiinia loppukevään ja kesän 2018 aikana.

Asiasta kertoo Iltalehti verkkosivuillaan.

– Hän ei ole tulossa paikalle. Selvitellään asioita tiistaina lisää, kommentoi Lehterän asianajaja Ari Nieminen.

Philadelphia Flyersissä ammatikseen pelaava Lehterä on käräjätuomarin mukaan ollut halukas tulemaan oikeuteen henkilökohtaisesti. Ongelmana on ollut kuitenkin suomalainen haastehakemus, johon vaadittaisiin Lehterän allekirjoitus. Hakemuksen toimittaminen jääkiekkoilijalle on takkuillut johtuen hitaasti toimivasta virka-avusta Yhdysvaltojen päässä.

Tapahtumien taustalla on Lehterän sekä vuonna 1984 syntyneen tamperelaismiehen välinen tiivis suhde. Lehterä on kuvaillut tamperelaismiestä ystäväkseen, ja on maksanut tämän Minnesota-hoidon vuonna 2016. Kuulusteluissa Lehterä on kertonut, että mies on soittanut tälle pelikauden aikana Yhdysvaltoihin, ja itkuisena kertonut halustaan toipua päihdeongelmastaan.

Mies on suuren huume- ja dopingkokonaisuuden pääsyytetty, ja hänelle vaaditaan 10 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Syyttäjän mukaan tämän kontaktin kautta vuonna 1984 syntynyt mies on laittanut asialle vuonna 1993 syntyneen tamperelaisen juoksupoikansa, joka on toimittanut sitten Lehterälle kokaiinia. Myös vuonna 1984 syntynyt mies on syytteen mukaan toimittanut Lehterälle kokaiinia.

Toukokuussa 2018 Lehterä on syytteen mukaan pyytänyt myös juoksupoikaa ajamaan Jämijärvelle huumeiden toimittamista varten. Juoksupoika on vahvistanut asian. Lehterän näkemyksen mukaan miehen käynti on liittynyt pihatöihin. Jämijärvellä järjestettiin tuolloin tunnetun suomalaisen NHL- ja KHL-kiekkoilijan polttarit. Hän ei ole osallisena käsiteltävässä asiakokonaisuudessa.

Syyttäjällä ja poliisilla on syytteen tukena televalvontatietoja ja tekstiviestejä. Lehterän ja juoksupojan puhelimet ovat paikantuneet läheisiin tukiasemiin muun muassa kesäkuun alussa, heinäkuun alussa ja heinäkuun loppupuolella. Paikantumistiedoista on syyttäjän mukaan jopa pääteltävissä, että miehet ovat tavanneet toisensa useampaan otteeseen.

Oikeuden käsittely alkaa tiistaina kello 9.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suuri doping- ja huumausaineisiin liittyvä oikeudenkäynti alkaa Tampereella uudenvuodenaattona – Syytettyjen penkillä yli 20 ihmistä30.12.2018 20.00
Käräjäoikeudella on nyt erikoinen pulma: Haastehakemusta ei ole saatu Jori Lehterälle asti – koko oikeudenkäynti uhkaa viivästyä jopa useilla kuukausilla31.12.2018 16.00
Nyrkkeilyn entinen SM-mitalisti on keskeinen syytetty suuressa huumausaineisiin keskittyvässä oikeudenkäynnissä Tampereella – NHL-pelaaja Jori Lehterä on yksi syytetyistä19.12.2018 12.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat