Makumaailma

Kojoottibaari potenssiin kaksi on yhteensä liekkiravintola

Paria viikkoa ennen avajaisia Flamen eteisen baaritiskillä on vielä drinkkilasien sijasta naulapyssy. Samuli Korhonen ja Jennileena Paananen lupailevat ovien aukeavan huhtikuun puoliväliin mennessä.

Hämeenkadun Coyote muuttuu Flameksi.

Jos ravintola pitää joka tapauksessa remontoida, niin miksi tuunata vain vanhaa?

Kun Hämeenkadun Coyote aukeaa huhtikuun puolivälissä perusteellisen remontin jäljiltä, lopputulos ei ole Coyote, vaan Flame.

– Syy ei ole se, että Coyote olisi ollut huono, mutta ravintoloissa käyvät ihmiset haluavat vaihtaa paikkaa joka tapauksessa aika ajoin, selittää omistajayhtiö Restamaxin osakas, markkinointi- ja kehityspäällikkö Samuli Korhonen.

Kovin kauaksi Flame ei kuitenkaan Coyotesta karkaa. Tavoitteena on edelleenkin helposti lähestyttävä ravintolakonsepti, jossa voi konstailematta nauttia ruuasta, juomasta ja seurasta.

Vanhan hengen takaa sekin, että ravintolapäällikkönä toimii Jennileena Paananen, joka aloitteli harjoittelijana ravintolauraansa Coyotessa, kun se seitsemän vuotta sitten avattiin.

– Meillä on kaupungin paras palvelu. Jos esimerkiksi asiakas haluaa muuttaa jotain lisäkettä tai yksityiskohtaa annoksestaan, asiakkaan toiveen toteuttaminen on ensisijainen lähtökohta, lupaa Paananen.

Hämeenkatu 3:een valmistuvan Flamen avainsanoja ovat grilli, Amerikka ja burgerit.

Liha grillataan uudessa kaasukäyttöisessä laavakivigrillissä. Etninen tausta on Amerikan Yhdysvallat muistaen sen, että kyseinen kansakunta on todellisuudessa kansallisuuksien sulatusuuni.

– Siksi Flame tarjoaa makumatkan ympäri maailman. Esimerkiksi lihasta löytyy makuvivahteita muun muassa Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan, kertoo Korhonen.

– Burgerin etu on siinä, että se myy, naurahtaa Korhonen.

Burgeria myy lähistöllä jo moni muukin. Hämeenkadun Kyttälän päästä on kasvanut Tampereen hampurilaiskeskittymä.

Parin korttelin etäisyydellä sijaitsevat McDonald’sin lisäksi muun muassa New York, Sticky Wingers, Pancho Villa ja Piazza Foodfactory, joiden listalta löytyy ravintolahampurilaisia.

– Haluamme nostaa burgerin Tampereella kokonaan uudelle tasolle. Pihvit tehdään omasta lihaseoksesta ja grillataan. Myös iänikuinen seesamsämpylä saa väistyä.

Uusi Flame yhdistää vanhan Coyoten ja sen vieressä olleen Celtic Housen tilat. Coyoten puolelta tiski katoaa kokonaan ja tila muuttuu ruokasaliksi, johon on pöytiinohjaus. Eteiseen ja Celticin tiloihin tulee amerikkalaistyylinen Street Bar, johon juomien lisäksi saa halutessaan myös ruokaa.

Ruokalistaa hienosäädetään vielä viimeisten avajaisia edeltävien viikkojen aikana. Myös Flamen lounastarjoilun yksityiskohdat ovat vielä auki.

Korhosen mukaan Flamella on erittäin tärkeä rooli lähes 60 miljoonan liikevaihdolla 50 ravintolaa Suomessa pyörittävän Restamaxin tarjonnassa.

– Liikepaikka on loistava. Vieressä on Stockmann, rautatieasema ja ohi kulkee 25 000 ihmistä päivässä. Ravintolalla on tärkeä brändiarvo myös koko Tampereen kaupungille.

Coyote ei katoa kokonaan Tampereen seudun ravintolakartalta, sillä Ideaparkin kojoottiravintola jatkaa vanhalla nimellään.

Flame

avautuu huhtikuun puolivälissä

Hämeenkatu 3:ssa entisen Coyoten ja Celtic Housen paikalla

omistaja: Restamax Oy

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat