Paikalliset

Nyrkkeilyn entinen SM-mitalisti on keskeinen syytetty suuressa huumausaineisiin keskittyvässä oikeudenkäynnissä Tampereella – NHL-pelaaja Jori Lehterä on yksi syytetyistä

Pirkanmaan käräjäoikeus alkaa uudenvuodenaattona käsitellä suurta doping- ja huumausaineisiin liittyvää rikoskokonaisuutta, jossa keskeisenä syytettynä on 1970-luvulla syntynyt entinen nyrkkeilyn SM-pronssimitalisti.

sauvo jylhä

Pirkanmaan käräjäoikeus aloittaa uudenvuodenaattona käsittelyn, jossa syytettynä on 22 henkilöä epäiltynä erilaisista huumausaineisiin ja dopingaineisiin kytkeytyvistä rikoksista. Kokonaisuus on saanut ennakkoon paljon julkisuutta, sillä yksi syytetyistä on pitkään Tapparassa pelannut nykyinen NHL-kiekkoilija Jori Lehterä.

Tapaukseen liittyy myös muita urheilunimiä, joista keskeinen syytetty on nyrkkeilyssä SM-mitalin aikoinaan saanut 1970-luvulla syntynyt mies. Huumeista alkanut tutkinta laajeni dopingrikoksiin urheilutaustaiselta henkilöltä löydettyjen aineiden myötä.

Rikosnimikkeinä kokonaisuudessa on muun muassa törkeitä huumausainerikoksia, huumausainerikoksia, törkeä rahanpesu ja ammattimainen kätkemisrikos. Sisä-Suomen poliisi epäilee että vyyhtiin liittyy noin kaksi kiloa kokaiinia, jota on myyty lähinnä Pirkanmaalla.

1970-luvulla syntyneeltä mieheltä löytyy pitkä rikoshistoria. Mies tuomittiin lokakuussa 2006 vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen 10 gramman kokaiinierän käytöstä. Syyttäjä syytti alkujaan 30 grammasta, mutta näyttö riitti oikeuden mielestä kymmeneen grammaan.

Vuonna 2008 mies oli tuomiolla muun muassa törkeästä velallisen epärehellisyydestä sekä kirjanpitorikoksesta. Näistä mies sai neljä kuukautta vankeutta, joka muunnettiin sittemmin yhdyskuntapalvelukseksi.

2010-luvun puolella mies on saanut tuomion muun muassa järjestyksenvalvontarikkomuksesta. Hyvin Tampereen yöelämästä muistettava mies sai 10 päiväsakkoa valvottuaan järjestystä tamperelaisravintolassa ilman voimassa olevaa järjestyksenvalvontakorttia. Vuonna 2015 tuli 40 päiväsakon tuomio rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä ajoneuvoverorikkomuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

MTV: NHL-kiekkoilija syytettynä Pirkanmaalla osana mittavaa kokaiinivyyhtiä19.12.2018 08.34
Poliisi on edennyt Tampereen doping- ja kokaiinivyyhdin tutkinnassa – IL: Epäiltynä kolme urheiluihmistä10.10.2018 10.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat