Paikalliset

Oras Tynkkynen pyrkii jälleen eduskuntaan – "Minulla ei ole harhaluuloja myöskään siitä, että tulevat neljä vuotta eduskunnassa olisivat helppoja"

Paluu. Tamperelainen ex-kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.) lähtee ehdolle kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

Pekka Ruissalo

Entinen Vihreiden tamperelainen kansanedustaja Oras Tynkkynen yrittää uudelleen eduskuntaan. Tynkkynen kertoo asiasta Facebook-päivityksessään. Tynkkynen oli aikanaan yhtäjaksoisesti eduskunnassa 11 vuotta.

Ratkaisuun on Tynkkysen mukaan kaksi keskeistä syytä.

– Ensinnäkin eduskuntavaalien jälkeen aloittava uusi hallitus vastaa EU-puheenjohtajuuskaudesta. Suomi tarttuu liki puolen miljardin eurooppalaisen ruoriin ratkaisevalla hetkellä, jolloin linjataan Euroopan hiilineutraalia tulevaisuutta ja päästötavoitteiden päivittämistä. Suomalaisille päättäjille ei tule vastaavaa tilaisuutta vaikuttaa maailman tulevaisuuteen ihan heti, jos koskaan. Toiseksi neljän vuoden jälkeen koen, että minulla olisi taas enemmän annettavaa kansan edustajana.

Tynkkynen mainitsee useampaan kertaan päivityksessään, että kysymys ei ole suinkaan siitä klassisesta sanonnasta, jossa lajin helppous viehättää.

– Minulla ei ole harhaluuloja siitä, että vaaleissa menestyminen olisi helppoa. Olen ollut neljä vuotta poissa päivänpolitiikasta ja uutisotsikoista.

– Minulla ei ole harhaluuloja myöskään siitä, että tulevat neljä vuotta eduskunnassa olisivat helppoja. Poliittinen keskustelu näyttää vain kärjistyneen, ja EU-puheenjohtajuus on pienelle maalle järkälemäinen urakka, Tynkkynen kuvailee.

Tynkkynen on pitänyt taukoa eduskuntakamppailusta yhden vaalikauden ajan. Tuona aikana hän on tehnyt muun muassa klapitöitä.

– Olen myös pilkkonut polttopuita ja vuosien tauon jälkeen pessyt kotona ikkunat. Olen katsonut vuodenaikojen vaihtumista mökin ikkunasta, kuunnellut islantilaista musiikkia ja viettänyt aikaa kotona puolisoni ja kissakaverimme kanssa. Olen seurannut eduskuntaa ulkopuolelta – välillä ihmetellytkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Oras Tynkkynen ajaa 615 kilometriä sähköautolla - Elossa sunnuntaina?2.5.2014 10.53
Oras Tynkkynen vihreiden nokkamieheksi30.5.2013 15.41
Usu: Vihreät ja perussuomalaiset harkitsevat puoluekokousten siirtämistä syksylle – syynä vaalisuma15.9.2018 08.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat