Kulttuuri

”Minuun vetoaa pölhökustaahuumorin ja älyllisen huumorin sekoittaminen”

Tampereen tunnetuin vitsimaisteri tuli jälleen telkkariin – nyt turkulaisen Jethro Rostedtin kanssa.

Huumorityöläinen Simo Frangén sanoo nauttivansa, kun pystyy yhdistämään pöhköhuumorin ja älyn pilkahduksen. Tällä periaatteella Simo on elättänyt itsensä huumorin sekatyömiehenä jo yli 25 vuotta.

Nyt idea toimii Maikkarille pari viikkoa sitten lanseeratussa lauantai-illan ohjelmassa Mieletön maailma.

– Siinä näytetään pieleen menneitä otoksia muun muassa uutisista ja kokki- sekä urheiluohjelmista. Sen lisäksi mukana on myös perinteisiä piilokamerapätkiä ja hauskoja kotivideoita. Videopotpurin välissä minä ja Turun lahja Suomelle eli Jethro Rostedt juttelemme hassuja, kiteyttää Frangén.

Videot 40-osaiseen kesällä Tampereella nauhoitettuun viihdesarjaan plokkasi Ten Years Productionsista tuottaja Juha Vuorio. Frangén lukee ”katsojien lähettämiä” kirjeitä ja kommentoi niitä, johon Jethro sitten heittää omat nokkeluutensa.

– Aika täytyy ylipäätään käyttää tehokkaasti. Niinpä teemme televisioruudussa juontamisen lomassa myös välillä kotitöitä, kuten silitämme paitoja ja laitamme kodin kirjat aakkosjärjestykseen.

Simo Frangén tunnetaan huumorin moniottelijana. Varsinainen kulminaatiopiste oli 2000-luvun alkupuolella suuren suosion saanut tv-ohjelma Maailman Ympäri, jossa Simo lanseerasi legendaariseksi tulleen lopetusspiikin ”Minä lähden nyt Tampereelle”.

– Maailman Ympäri -ohjelmassa oli asiapitoisia kysymyksiä ja sitten osuuksia, joissa menin esimerkiksi jääkaapin sisälle tarkistamaan, palaako siellä valo.

– En ole näyttelijä. En pysty näyttelemään esimerkiksi herkästi väräjävää perhosta, esitän ruudussa vain itseäni. Minuun vetoaa pölhökustaahuumorin ja älyllisen huumorin sekoittaminen.

– Ja se, että ihmiset ovat kyenneet ottamaan omakseen tällaisen rillipäisen, harvinaisen komean ja tuuheatukkaisen leijonaharjan myös tv-esiintyjänä, osoittaa Suomen kansalta erinomaista huumorintajua.

Maisteri sanoo, että elämä jatkaa nyt samoja ratojaan kuin ennenkin: juontokeikkoja, kolumnien kirjoittamista, jo yli 20 vuotta jatkunutta Alivaltiosihteeri-ohjelman tekemistä – sekä tietysti nyt katsojille Mieletöntä maailmaa. Kesällä ilmestyi ”Alivaltsikan” uutuuskirja Joukossa virallisuus tiivistyy.

– Prime time lauantai-illassa kello puoli kahdeksan on todella kilpailtu lähetysaika. Mieletön maailma ei ole Linnan juhlat eikä Suomi-Ruotsi-jääkiekkomaaottelu, vaan lauantai-iltaan sopivaa kevyttä viihdettä. Eri puolilla maailmaa tulee hauskoja piilokamera- ja kotivideo-ohjelmia, joilla on aika vakiintunut katsojakunta, myös Suomessa. Uskon että ohjelma löytää paikkansa.

– Uskon että kun 40 osaa on käyty läpi, katsojia kertyy useampi kymmenen miljoonaa. Ja jos katsojia ei ole kanavan mielestä riittävästi, Kiinasta ja Intiasta saadaan ostettua halvalla muutama miljardi lisää!

– Mieletöntä maailmaa todella kannattaa katsoa, sillä se on niin hulvaton ohjelma, että joka jakson muistaa elämänsä loppuun asti – jos vain elää niin pitkään!

1997-2001 TV 2:n Ekoisti-ohjelmassa mm. Maisteri Frangénin niksinarikka

2000-04 visailuohjelma Maailman Ympäri

2004-06 Ajankohtaisvisailu SF-studio

2011 Keksijätehdas

2011- Mieletön maailma

lisäksi muun muassa Yleisradion digi-TV-tietoiskuja, Suomen euroviisukarsintojen uutisankkuri ja Eurotanssien juontaja

TV 2:ssa esitetty kaksi dokumenttia miehestä

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat