Puheenaihe

Lemmikkieläin sairaana? – Vakuutusyhtiön eläinlääkärin tavoittaa sovelluksen kautta

Vakuutusyhtiö tarjoaa lemmikkivakuutusasiakkailleen eläinlääkärin konsultoinnin sovelluksen avulla. Kuvituskuva.

Arkisto/ Riitta Ketola

LähiTapiolan lemmikkivakuutusasiakkaat voivat jatkossa asioida eläinlääkärillä mobiilisovelluksen avulla.

Palvelua voivat käyttää pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Lahden alueella asuvat lemmikin omistajat.

LemmikkiHelpissä asiakkaalle vastaa aina eläinlääkäri.

Palvelu laajentuu myöhemmin koskemaan myös hevosten etähoitoa.

– LemmikkiHelppi-etäeläinlääkäripalvelun avulla eläinlääkäriin saa jatkossa älypuhelimella videoyhteyden paikasta ja vuorokaudenajasta riippumatta. Kissan tai koiran terveysasioissa ei tarvitse lähteä enää saman tien päivystykseen, vaan mobiilisovelluksella saa matalalla kynnyksellä hoidontarpeen arvion ja ohjeita kotihoitoon. Tästä hyötyvät niin lemmikit terveytensä puolesta kuin eläimen omistajatkin taloudellisesti, kertoo LähiTapiolan kehitysjohtaja Harri Aho.

Ahon mukaan lemmikkien etäeläinlääkäripalvelun avaamisen kannustivat hyvät kokemukset tammikuussa avatusta TerveysHelppi-etälääkäripalvelusta.

– LemmikkiHelppi-sovellus julkaistaan ensin iOS-alustalle ja tammikuussa myös Androidille. Asiakassovelluksen ohella LähiTapiolassa on kehitetty myös digitaalinen etähoidon työkalu eläinlääkäreille, jolla LemmikkiHelpin eläinlääkärit selvittävät vuorovaikutteisesti asiakkaan lemmikin terveyshuolia chatin tai videopuhelun avulla. Asiakkaalla on lisäksi käytössään digitaalinen oirearvio, joka opastaa käyttäjää ja se korvaa perinteisen korvaushakemuksen kokonaan, kertoo LähiTapiolan hankejohtaja Kari Lintunen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sydäntä särkevä paljastus lemmikkieläinten viimeisistä hetkistä – Suomessa todellisuus on päinvastainen, kertoo eläinlääkäri12.9.2018 20.30
Selvitys: Eläinlääkäripalveluihin kunnilta 50 miljoonaa euroa vuodessa31.1.2017 15.58

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat