Paikalliset

Dopingrikos, pahoinpitelyjä, huumerikoksia... – Syyttäjä vaatii pahamaineisen rikollisryhmän tamperelaiselle jäsenelle ehdotonta vankeutta yhdestätoista rikoksesta

Tamperelaismiehelle vaaditaan ehdotonta vankeusrangaistusta muun muassa dopingainerikkomuksesta.

sauvo jylhä

Kihlakunnansyyttäjä Kaisa Ahva vaatii tunnetun suomalaisen rikollisryhmän tamperelaiselle jäsenelle ehdotonta vankeusrangaistusta yhteensä yhdestätoista eri rikoksesta. Rikosnimikkeiden joukkoon mahtuu muun muassa yksi dopingrikos, pahoinpitelyitä sekä useampi huumausaineisiin liittyvä rikos.

Mies on keskeisenä syytettynä kokonaisuudessa, johon kytkeytyy muun muassa huumausaineiden ja dopingaineiden kauppaa. Kokonaisuuteen liittyy myös muita syytettyjä, joilla on taustallaan muussa väkivaltarikoshistoriaa.

Huume- ja dopingkauppaa on toteutettu Tampereella ja Pirkanmaan seudulla. Mies on muun muassa pitänyt hallussaan kasvuhormonia, nandrolonia, kymmenittäin testosteronivalmisteita sekä stanotsololia.

Mainituista aineista hän on luovuttanut laittomasti testosteroniampulleja henkilölle, joka on jäänyt tutkinnassa toistaiseksi tuntemattomaksi. Mies on tunnustanut menettelyn tapauksen esitutkinnassa. Tapahtuneet väärinkäytökset sijoittuvat alkusyksyyn vuonna 2017.

Miestä syytetään myös kahdesta pahoinpitelystä, jotka ajoittuvat samalle päivälle heinäkuuhun 2017. Nokialla hän on pahoinpidellyt alaikäistä poikaa lyömällä tätä nyrkillä, Tampereella samaten alaikäistä poikaa lyömällä tätä useita kertoja päähän. Lyönneistä on aiheuttanut kipua, tajunnan heikkenemistä sekä mahdollinen huimauskohtaus.

Lisäksi mieheltä on syyskuussa 2017 takavarikoitu huumausaineita: mies on pitänyt hallussaan 560 grammaa metamfetamiinia. Poliisi takavarikoi huumausaineet miehen käyttämästä ajoneuvosta. Hän on saanut ne toistaiseksi tuntemattomaksi jääneeltä henkilöltä. Syyskuussa 2017 mies myös yritti karata vartijoiltaan ollessaan tutkintavankina. Poliisi pysäytti auton poliisiaseman kupeeseen Sorinkadulle, ja ovien avattua mies yritti paeta. Poliisi tavoitti miehen Otavalankadulta.

Syyttäjän mukaan rikokset liittyvät keskeisesti miehen edustaman, tunnetun rikollisryhmän toimintaan. Syyttäjän mukaan kyseessä olevissa rikoksissa on ollut kyse rikollisryhmän toimintaperiaatteisiin liittyvistä teoista, jotka olisivat toteutuessaan hyödyttäneet rikollisryhmää.

Oikeus antaa asiassa kansliapäätöksen tammikuussa 2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Poliisi on edennyt Tampereen doping- ja kokaiinivyyhdin tutkinnassa – IL: Epäiltynä kolme urheiluihmistä10.10.2018 10.16
Hotellista tehtiin laajan doping-kaupan pesä – kaksi vantaalaista miestä epäiltynä, latvialainen myyjä on karkuteillä25.9.2018 14.21
Pariskunta myi tamperelaismiehelle dopingaineita ja pillereitä – Syyttäjä vaatii vankeusrangaistuksia21.12.2017 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat