Paikalliset

Riku Nieminen on nyt Juice – "Elämänkertakirjan lukemisen jälkeen tajusin, että nyt ollaan aika lailla juoksuhiekassa"

Riku Nieminen ja Iida-Maria Heinonen esittävät pääosia Juice-elokuvassa.

Pekka Ruissalo

Näyttelijä Riku Niemisestä tiedetään olevan moneksi. Nieminen näyttelee, Nieminen on Munamies, Nieminen soittaa, Nieminen urheilee, Nieminen laulaa.

Ja nyt Nieminen on Juice Leskinen. Ja mies tuskin olisi oma itsensä, jos tähänkään rooliin ei olisi liittynyt valtava fyysinen ponnistelu.

– Tai voiko sitä ponnisteluksi sanoa: kun kuvattiin Juicen myöhempiä vaiheita, minun piti olla aika lailla pulskemmassa kunnossa. Se onnistui sillä tapaa, että kaikenlainen rasvaa polttava liikunta pois ja ruokaa niin paljon mieheen kuin menee. Kymmenessä viikossa painoa tuli lisää 26 kiloa, Nieminen kertoo.

Näistä kiloista lähes kaikki ovat lähteneet vuoden mittaan, mutta muutamaa kiloa Nieminen vielä koittaa karistaa.

– Normaalit elämäntavat vaan takaisin, ja ruokailut kuntoon ja liikunta kuntoon. Sillä se paino on lähtenytkin.

Elokuvassa Nieminen myös laulaa rakastetut Juice-biisit itse. Se oli myös näyttelijän vaatimus tuotantoon lähtiessään.

– Tosin ohjaaja Teppo Airaksinen halusi useamman laulunäytteen siitä, että homma varmasti hoituu. Olihan meillä kuvauksissa kaikenlaista. Kertaalleen tipuin 15. yön sanojen kanssa aivan täysin. Airaksinen tuli luokseni, otti hartioista kiinni ja katsoi suoraan silmiin. Sitten hän sanoi, että Riku, luotan sinuun sataprosenttisesti. Seuraavalla otolla sujui paremmin, Nieminen kuvailee.

Juice Leskisen elämän naiset paketoidaan yhteen naiseen, jota esittää Iida-Maria Heinonen. Elokuva on Heinosen ensimmäinen pitkän elokuvan rooli. Muutama kohtaus Niemisen kanssa äityy hyvinkin intensiiviseksi, mutta molemmat näyttelijät kertovat että niitä oli hyvin helppo tehdä.

– Olen tuntenut Rikun jo Teatterikorkeakoulun ajoista asti. Hänen kanssaan on kiva ja helppoa tehdä. Mitä vaikeampi kohtaus, sitä mukavampaa sitä oli Rikun kanssa tehdä, Heinonen kuvaa.

– Iidalla oli hyvä asenne ja mielenkiintoisia metodeja kohtauksiin, joissa tarvittiin isoa intensiteettiä. Hän oli valinnut tiettyjä biisejä, joita sitten kuuntelimme yhdessä jotta löysimme oikean tunnelman. Tämä toimi mielestäni hienosti, Nieminen komppaa.

Niemistä Juice-roolin tuoma palaute ei jännitä.

– Päätin tehdä Juicen muutamaa asiaa painottaen ja sen jälkeen päätin, että en jännitä palautetta, näyttelijä sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Juice jätti yli puoli miljoonaa Tampereelle – Tästä elokuvaväki Tampereella erityisesti nautti8.12.2018 18.00
Juice-elokuva hurmasi amerikkalaiset Los Angelesissa, katso tästä uusin traileri ensimmäisenä Suomessa – "Sä oot outo"30.11.2018 06.30
Arvoisa yleisö, tässä näette oikean ja fiktiivisen Mikko Alatalon samassa kuvassa – "Mikko on kiitellyt roolisuoritusta kovasti"12.12.2018 18.53

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat