Paikalliset

Teivon raviradalle ei enää etsitä uutta paikkaa aktiivisesti

TEIVO Keskusteluyhteys on silti auki ja ideointia tehdään taustalla.

Tältä Teivon ravirata näyttää vuoden 1995 ilmakuvassa.

Tampereen kaupunki

Suunnitelmat Teivon raviradan siirtämisestä ovat tällä erää tyssänneet. Ylöjärven kaupungin hankepäällikkö Mari Ruissalo kertoo, ettei Ylöjärven kaupunki käy aktiivisesti neuvotteluita raviradan siirtämisestä toisaalle tai etsi uutta paikkaa radalle.

– Olemme palanneet lähtöruutuun.

Ylöjärvellä ehdittiin miettiä useampaakin uutta paikkaa raviradalle, muun muassa Julkujärveä ja Kolmenkulmaa. Näistä Kolmenkulma olisi ollut sijainniltaan paras, ja siksi se nousi ykkösvaihtoehdoksi.

– Rahoitusmallia ei saatu kasaan. Rahoittajiksi kaavailtiin sekä Tampereen että Ylöjärven kaupunkeja ja Tampereen Ravirata Oy:tä rahoittavia tahoja.

Ravirata sijaitsee Ylöjärven kaupungissa, mutta maan omistaa Tampereen kaupunki. Tampereen Ravirata Oy on tontilla vuokralla.

Vuokra-aika päättyy vuoden 2035 lopussa.

Ravirataa on soviteltu myös Lempäälän. Lempäälän kaupungin elinvoimakaavoittaja Pekka Seppänen kertoo, että raviratahanke on tällä hetkellä iso kysymysmerkki.

– Meillä ei ole tällä hetkellä tietoa, onko hanke edistämiskelpoinen.

Ylöjärvellä varaudutaan jo siihen, ettei Teivon ravirataa päästä täydennysrakentamaan nopealla aikataululla. Alueelle oli tarkoitus rakentaa asuntoja.

–  Ylöjärven intresseissä on päästä kehittämään aluetta, mutta pikaista ratkaisua ei ole odotettavissa. Tarkoitus on kuitenkin pitää keskusteluyhteyttä auki osapuolten välillä, Mari Ruissalo kertoo.

Tampereen Ravirata Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Mahlamäki kertoo, että taustalla käydään vielä ideointia Tampereen raviradan siirtämisestä.

– Raviradan siirtäminen on kuitenkin niin iso asia, ettei se käy sormea näpäyttämällä. Raviradan siirtäminen maksaisi noin 15 miljoonaa euroa.

Mahlamäki muistuttaa, ettei raviradalla ole kiirettä lähteä nykyisestä paikasta, sillä vuokra-aikaa on jäljellä vielä 17 vuotta.

– Tuskin kukaan tietää, millainen maailma on vuonna 2035.

Teivossa ravataan seuraavan kerran Magic Monday -ravit maanantaina 17.12. Vuoden viimeiset ravit ravataan Teivossa lauantaina 22. joulukuuta.

Tältä ravirata näytti vuonna 1946, kun se sijaitsi vielä Tampereella Kalevassa:

Ravirata vuonna 1974 eli pari vuotta ennen kuin se siirrettiin Kalevasta Ylöjärvelle:

 

Raviradan historiaa Tampereella

Tampereen ensimmäinen ravirata sijaitsi Kalevassa, ja se tunnettiin nimellä Hipposrata. Rata oli Kalevassa vuosina 1910–1976. Hipposradan paikalla sijaitsee nyt muun muassa Tampereen rumimmaksi rakennukseksikin nimitetty Hippostalo ja Kekkosentie.

Ravirata siirrettiin Tampereelta Teivaalan kartanon maille Ylöjärvelle. Teivossa ravattiin ensimmäisen kerran vuonna 1976.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ylöjärvi ja Tampere yhteistyöhön kehittämään Teivon ravirata-aluetta – "Voisiko alueella tulevaisuudessa olla asuntoja?"27.10.2017 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat